reklama

Warszawa i okolice

My w zoo byłyśmy w tym sezonie już drugi raz, i do porodu chcę jeszcze ze dwa razy pójść bo Zośka po prostu uwielbia, kilka kilometrów na nuziach jak w hipnozie i w dzikiej euforii. Ale zawsze prawie płaczemy przy gorylu u którego wyraźnie widać skutki niewoli:(((
Forever luteinę brałam prawie połowę ciąży i mi nic nie pomagało, ale podejrzewam że teraz jak znów będę na cotygodniowej wizycie to dostanę zapewne , jak ja strasznie bym chciała aby mała była chociaż ułożona główkowo. Czy ja tu jedyna pośladkowa jestem, czy jest jeszcze jakaś bratnia dusza?
Zaraz obejrze fotki z Waszego spotkanka:) Myśmy wrócili z koszmarnej deszczowej majówki na działce.

reklama
Silva - nie takie rzeczy się zdarzają :-p Ja też jestem z gatunku tych zdolnych do wszystkiego....:eek:
Antar - Andariel pytała niedawno co u Ciebie :-) Już nie pamiętam czy weszła na BB czy wiedziała ode mnie, że zamiast do Nutrii pojechałaś na Karową. :-(
A na działce ciesz się, że Was śnieg nie zastał... :tak:

Antar, jak na razie i ja jestem pośladkowa, ale mój Tymek, to się tak w kółko kręci. Raz już był główką w dól, a tydzień później znowu obrócił się. Wizytę mam dopiero 12 maja, więc wtedy się dopiero dowiem

ANTAR mój Antek od dwóch miesięcy siedzi i tez mam nadzieje ze jeszcze zmieni swoje ułożenie. Wizja porodu posladkowego mnie przeraża. A gdzie będziesz rodziła? Czy u ciebie w szpitalu stosuje się poród Sn u wielorodki jeśli dziecko jest ułożone miednicowo? Śledząc warszawskie szpitale dowiedziałam się ze w nowych standardach u wielorodki ( każda kobieta która rodziła przynajmniej jeden raz) podejmuje się próbę porodu SN w przypadku ułożenia miednicowego.

Agata a w których szpitalach tak jest? ... bo ja mam 1 główkę a drugą pupkę.. i chciałabym rodzić naturalnie... tylko to bliźniaki, to inna sprawa

Na Karowej napewno; bo już pytałam moja gin. U nich cc to tylko w szczególnych przypadkach,
Na Inflanckiej, na Zelaznej i Madalinskiego tez Sn ale tam jest taka mozliwosc ze jesli twoj lekarz pracuje w tym szpitalu to mozna zalatwic cc na jego dyżurze. Na Woloskiej jest różnie, zależy kto jest na dyżurze.

Ciąża blizniacza jest tak samo traktowana. Musisz zapytać swojego gina czy widzi jakieś przeciwwskazania do sn. Jeśli twój lekarz nie pracuje w szpitalu to zapytaj który szpital poleca. Myśle ze w twoim przypadku trzeba brać po uwagę szpital w którym jest dobry OIOM dla wczesniakow, żeby nie było tak ze jeśli dzieci rodzą się wcześniej i jedno z nich wymaga inkubatora to zostaje w tym samym szpitalu gdzie mama, a nie wywozi się malucha gdzieś gdzie jest OIOM. Podalam ciebie za przykład, absolutnie nie bierz moich słów do siebie; ale musimy być przygotowane na wszystko, wiadomo ze 80% ciąz mnogich kończy się wcześniej, a jak życie pokazuje lepiej być przygotowanym wcześniej na rożne ewentualności.

A skąd mam wiedzieć, gdzie sa dobre OIOMy??

Wiem, że wszyscy mówią, że jest OIOM na Karowej, ale może gdzieś jeszcze też jest ok?

Moja lekarka pracuje na Żelaznej i na razie mi mówi, że jak mam jedno główkowo a drugie miednicowo - to jest to wskazanie do cesarki ...

NUTRIA jeśli twoja gin tak mówi, to proponuje żebyś się z nią umowila na termin cc. Niech wystawi skierowanie z do szpitala i napisze wskazanie do cc, będziesz lepiej i bezpieczniej się czuła. Gorzej jak nie będzie chciała się z tobą umówić i nie da skierowania, wtedy szukaj innego szpitala.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry