reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

Ms.Marple - ja jestem chętna na przepis - jak jest łatwy :) mam twaróg więc mogę zrobić.
Ja dzisiaj robiłam makaron - sama wymyśliłam przepis ... i nawet wyszedł jadalny - smak podobny do razowego makaronu.
Więc dzisiaj na obiad barszczyk z makaronem.

hejo zapodaj mi tez przepis na makaron plisss:tak::tak:
a jeśli chodzi o serniczek to kupiłam dwie galaretki bez cukru, jedną rozrobiłam w ok pół szkl wody poczekałam chwilkę, jak trochę ostygła to zmiksowałam z twarogiem.. a drugą galaretkę dałam ma wierzch jak już dosyć stężała i proszę mniam słodkie cudo :-D:-D szkoda, że foty nie zrobiłam...ale już a późno:-D:-D:-D

reklama
Mr.Marple trza bylo zamiast twarogu dac jogurt naturalny odtluszczony i slodzik:-D wersja chyba bardziej light;-)chyba:-D

aga muszę cie troszkę podszkolić:-D:-D:-D twaróg oznacza twaróg 0% tłuszczu a galaretka bez cukru to galaretka ze słodzikiem, więc danie nie jest bardziej light ale bardziej smaczne:tak::tak::-D:-D

czasem żeby było jeszcze szybciej do galaretki dodaję tylko jogurt i wychodzi ptasie mleczko ale juz mi to uszami wychodzi--- po paru miesiącach:-D:-D

przepis na makaron - 6 czubatych łyżek zmielonych otrębów, 1 jajko, odrobina wody, czubata łyżeczka skrobi, druga łyżeczka skrobi do podsypania przy wyrabianiu ciasta, zagniatamy (dobre kilka minut), rozwałkowujemy i kroimy na paseczki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok.7 minut.
Mam nadzieję, że komuś też wyjdzie i zasmakuje :)

aga no niestety wszystko co light zazwyczaj koło zdrowia nie stoi:-D:-D
a jeśli chodzi o twaróg to półtłusty, który zazwyczaj się używa ma koło 4-5 % tłuszczu więc wielkiej różnicy ni ma:eek:

ewelcia ja właśnie taki piątnica kupuję o ile jest, bo ostatnio coś brakuje:no:
super że ci spada u mnie jak na huśtawce, chyba lepiej spada jak codziennie maszeruję bo jak nie wychodzę to kiszka:nerd: ale w taką pogodę to mi się nie chce brrr
i jeszcze coś zauważyłam z brzucha mi tłuszcz nie złazi chyba, że ćwiczę brzuszki a tak to kałdun zostaje a z bioder szybciej pewnie od marszu:nerd:
muszę chyba przyłożyć się do tych brzuszków bo cały czas mam taką czteromiesięczną ciążę permanentną:baffled:

reklama
ja kupuję twaróg light 0% - Mlekpolu, u mnie ze spadkiem ok, nawet na P+W troszkę zleciało :)

Do góry