reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Mam pytanie Mamuski
Czy wiecie kiedy dziecku zmienia sie kolor oczu, tzn.do kiedy, do którego tygodnia-miesiaca zycia.???
Jestem ciekawa, bo M ma piwne ja niebieskie, mały ma w tej chwili niebieskie, czy moga mu sie jeszcze "przefarbowac" co o tym wiecie i sadzicie, jakie macie doswiadczenia???

reklama
Mam pytanie Mamuski
Czy wiecie kiedy dziecku zmienia sie kolor oczu, tzn.do kiedy, do którego tygodnia-miesiaca zycia.???
Jestem ciekawa, bo M ma piwne ja niebieskie, mały ma w tej chwili niebieskie, czy moga mu sie jeszcze "przefarbowac" co o tym wiecie i sadzicie, jakie macie doswiadczenia???

Moga sie zmienic do roku nawet.Kumpeli brat miał pól roku niebiesko-granatowe,a potem mu ściemniały.

tak sobie myślę, że wyślę dzisiaj męża po spiryt i będziemy przemywać (wódki szkoda, bo mamy tylko jakiegoś absoluta w domu :p ). On ewidentnie nie wysycha, a alkohol powinien ładnie wysuszyć. Dzisiaj po czyszczeniu nawet suszarką suszyłam mu tego kikuta.

u nas też jeszcze kikucik jest. Póki co daje mu jeszcze czas na opuszczenie pępuszka mojej małej :p poza tym czekam na wizytę położnej a jej ani widu ani słychu

u nas też jeszcze kikucik jest. Póki co daje mu jeszcze czas na opuszczenie pępuszka mojej małej :p poza tym czekam na wizytę położnej a jej ani widu ani słychu
niuunia a zgłaszałaś w przychodni urodzenie dziecka?
ja zadzwoniłam /zgłosiłam/ i ze względu ,że położna nie ma samochodu już 27/08 byłam w przychodni u niej z małą a na druga wizytę jesteśmy umówione na 02/09.

heheh.. Bombusiu ja też się niecierpliwię już, bo tak samo jak Ty chciałabym, aby maluszek miał brązowe oczka. U nas na razie oczka ciemne granatowe i trochę tylko brązu się przebija ;-)

jejku, położna to u nas już była 3 razy. Pierwszy raz od razu jak przyjechalismy do domu. Tydzień później na zdjęcie szwów. Kilka dni później była kilka domów dalej na patronażu i też zajrzała zobaczyć co z pępkiem. Jak pępuch odpadnie to mam zadzwonic i znowu przyjdzie.

reklama
ha ha! mąż przyszedł z pracy i pojechał po spiryt. Przemyłam dwa razy + suszenie suszarką. pół godzinki temu małżon przewijał małego a tu kikuta nie ma :D :D :D

u nas oczka na pewno zostaną niebieskie, z tym, że ja mam bardziej szaro-błękitne a mąż jasne.

Do góry