reklama

Wszystko o porodzie

• Starter tematu Starter tematu onka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Witam mam pytanko do kobietek będących w ciąży poraz kolejny i do tych którym wyleciał czopek ... otóż wyczytałam, że czop ma byc podbarwiony krwią a mój "glutek" był biało-przeźroczysty (i na dodatek było go mało) :baffled: i teraz już się pogubiłam. Jak powinien dokładnie wyglądac odchodzący czop?

Witam mam pytanko do kobietek będących w ciąży poraz kolejny i do tych którym wyleciał czopek ... otóż wyczytałam, że czop ma byc podbarwiony krwią a mój "glutek" był biało-przeźroczysty (i na dodatek było go mało) :baffled: i teraz już się pogubiłam. Jak powinien dokładnie wyglądac odchodzący czop?

podobno może być zabarwiony krwią - poród szybko, albo nie zabarwiony, troszkę żółtawy ... wtedy być może na dalszy rozwój akcji trzeba będzie poczekać dłużej :tak:

Ja we wtorek mialam sluz podbarwiony krwia. Pojechalam do szpitala i wszystko bylo ok. Pozniej minelo. Dzisiaj rano juz jest tego wiecej z paroma czastkami ciemniejszych malutkich skrzepow. Podejrzewam, ze chodzi o czopek. Ale zaraz dzwonie do gina.

No dziewczynki czuję że już niebawem i ja mogę wylądowac na porodówce ... właśnie odeszła mi kolejna warstwa czopka ... tym razem większa, nadal przeźroczysto-biała i troszkę bardziej "glutkowata" ale wogóle nie podbarwiona krwią. :baffled:

reklama
No dziewczynki czuję że już niebawem i ja mogę wylądowac na porodówce ... właśnie odeszła mi kolejna warstwa czopka ... tym razem większa, nadal przeźroczysto-biała i troszkę bardziej "glutkowata" ale wogóle nie podbarwiona krwią. :baffled:

iwonko to czekamy razem bo mnie dosłowie przd chwilą odeszła druga ale mniejsza niz wczoraj czesc czopa :-)
i mam takie pytanie czy przed porodem dziecko jakoś mniej się powinno ruszac czy nie ma reguły na to ? bo ja słyszałam ze dziecko się wycisza i juz tak nie szaleje a mój mały rusza sie intensywnie:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry