reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Fajne te ciuszki Tygrysku:-)Ja tez w piatek zamówiłam 3 bluzeczki tyle ze od 6-9m bo mi sie bardzo spodobały jak przyjda to zrobie zdjecia, bo jeszcze na nie czekam.. A tez musze co poobczajac na lumpku dla małego na 74 bo w tym rozmiarze to mało co mam jedynie jakies bluzy a spodni to brak:szok:mam nadzieje ze zdaze z zakupami zanim Artur urośnie o kolejne cm:-D

Ja kupowałam tu:
Ubranka dla dzieci, dla niemowląt, odzież dziecięca sklep internetowy

Niskie ceny, a jakość jak najbardziej ok.
Nic złego się nie działo z ubrankami po praniu a nie oszczędzam ich jakoś - noszone są na okrągło i prane w 60 stopniach z maksymalnym wirowaniem.
Tyle że te ubranka nie są takie wypasione jak inne - w większości nie mają ozdób, aplikacji etc. więc nie każdemu przypasują.
Mi chodziło o to, żeby tanio było.

AWERSJA a czy mi się wydaje czy te ubranka wypadają bardzo duże. Bo chciałam zamówić dla Małego np. półśpiochy i według podanych przez nich wymiarów w centymetrach powinnam zamówić 56, a on nosi 68 (czasem 74)? Tak się zastanawiam, bo nie chciałabym zamówić ubranek na za pół roku :-)

przyszły obie paczki jednocześnie :tak: rzeczy bardzo fajne i naprawdę dobre jakościowo, właśnie je piorę
jedyny minus...rozmiar 62 jest bardzo duży jak na moje oko i nie wiem czy junior zdąży dorosnąć do świąt do niego ;-)

STOKROTKA a zamawiałaś może półśpiochy? Bo chciałam zamówić, ale jak patrzę na wymiary w tym sklepie i zdjęcia, to one wydają się takie szerokie w pupie - nie wiem, może mi się już wydaje? :eek:

My dopiero wskakujemy w 68, niektóre upolowałam 74, ale wydaje mi się, że wieki miną zanim niektóre założy :) duże mi się wydają na tego mojego szkraba :D

Tygrysek super ciuszki!
Właśnie z tymi rozmiarami lipa jest. Ale wiem np, że z H&M zawyżony o jeden rozmiar mają rzeczy, przynajmniej na moich dzieciach tak wypada. Ada ma 60 cm, a H&M sweterek i kurtkę na 56 jeszcze nosi:-D
Ja zakupiłam dresik CICHLID Super KOMPLECIK Różowa ZEBRA ^68^ AB374 (2747194734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i bodziczek http://allegro.pl/cichlid-body-sukieneczka-paseczki-szare-68-ab339-i2752740546.htmlna próbę. Babeczka ma fajne rzeczy sprawdzę jak jakościowo.

AWERSJA a czy mi się wydaje czy te ubranka wypadają bardzo duże. Bo chciałam zamówić dla Małego np. półśpiochy i według podanych przez nich wymiarów w centymetrach powinnam zamówić 56, a on nosi 68 (czasem 74)? Tak się zastanawiam, bo nie chciałabym zamówić ubranek na za pół roku :-)

Wiesz, przyznam szczerze, że nawet nie sprawdzałam na ich stronie, jakie wymiary podają przy danym rozmiarze.
Zamawiałam jeszcze jak w ciąży byłam.
Brałam wtedy rozmiar 62 i 68.
Nie widzę jakiejś drastycznej różnicy w ich rozmiarówce.
Przykładowo jak ich pajace i śpiochy w rozmiarze 62 przestały być dobre, to i pajace i śpiochy ze smyka i 5-10-15 też były za małe.
Body ich w rozmiarze 62 są już za małe a 68 mocno za duże, a w 62 body ze smyka młoda jeszcze wchodzi ale nie we wszystkie.
Rzeczy z h&m nadal w 62 nosimy, bo rozmiarówkę mają zawyżoną.
Rękawy w body i pajacach zawsze podwijam, bo za długie (niezależnie z jakiej firmy).
Najszybciej młoda wyrasta mi w nogach - ma za krótkie nogawki a rękawy nadal za długie.
Ja na pewno jeszcze będę od nich zamawiać, jak będę potrzebować rozmiar 74.
Półśpiochów to w ogóle bym się nie bała zamawiać.
Najwyżej podciągniesz je dzieciakowi pod paszki i będą OK.

Ostatnia edycja:
Ja wiekszosc ciuszkow mam od 0-3 miesiecy i one sa akurat ale mysle ze 62 to tak na styk bo jeden pajac ma 62 i jak sie naciaga to juz brakuje,,, ale to od firmy zalezy bo jeden kombinezon i dresik zH&M jeszcze dobre a 56:-p

reklama
O a moje body z h&m 62 są mniejsze niż reszta body a te ze smyka 62 tak jak napisała Awersja część ok a część lekko ciasna już, zgłupieć można z rozmiarówkami :O w każdym razie mi to 74 wydaaaje się takie wielkie jeszcze hehe

Do góry