reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Katarzynko, w Rosmanie na 16zl mozna kupic opakowanie 20szt chusteczek, ktore dodaje sie do prania i one wylapuja kolor. Mozna dac 1 sztuke, a mozna i dac ze 4szt naraz. Wyprobowalam, dzialaja, z tym, ze ja racze piore kolorami, tzn dziele tylko na 2 rodzaje-jasne i ciemne. No i w tych jasnych rozne rzeczy sa, np kremowe co farbuja, a jak wsadze chusteczki to one wylapuja kolor.
kurcze nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego hehe..czyli co moge wrzucic cos co farbuje z normalnymi ciuchami co nie farbuje i te papierki wylapia ten kolor co moze pofarbowac reszte rzeczy??
Jako że siedzę w domu i nie mam zajęć, to czasami coś na internecie wypatrzę, i tak oto kupiłam kombinezonik na wyjście ze szpitala Zobacz załącznik 160361
w rzeczywistości wygląda jeszcze ładniej i jest straaasznie mięciutki i taki...delikatny ? :sorry2:Sama bym się w niego ubrała hehe.
A druga rzecz to łuk z zabawkami, jak się pacnie żółwia to gra 3 melodyjki(oczywiście już testowałam i go "pacłam" nie raz:cool2:)Zobacz załącznik 160362

P się śmieje, że mała jeszcze się nie urodziła a już wszyscy koło niej skaczą i tylko prezenty przynoszą, więc lepiej nie myśleć co będzie później...;-)

piekny kombinezon i palak:-)palak jakiej firmy tiny love??i nowy czy uzywany??tez mysle nad takim:-)

reklama
kurcze nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego hehe..czyli co moge wrzucic cos co farbuje z normalnymi ciuchami co nie farbuje i te papierki wylapia ten kolor co moze pofarbowac reszte rzeczy??

piekny kombinezon i palak:-)palak jakiej firmy tiny love??i nowy czy uzywany??tez mysle nad takim:-)

Ja wsadzalam cos co farbuje delikatnie z bialymi rzeczami i chusteczki wylapaly. Z tym, ze najlepiej moim zdaniem po praniu od razu powiesic ubranka, bo one czesto farbujja jak leza mokre. Raz mi chusteczka nie wylapal bordowej farby(choc i tak pralam spodenki z ciemnymi) i lekko mi zafarbowalo jedna koszulke, ale to dlatego ze poskapilam i dalam tylko 1 chusteczke, zamiast np 3.

A ja sie wkurzylam, bO chcialam kupic kombinezonik z faluszu z Qelle(wlasciwie ciocia sie zaoferowala ze kupi) a oni podniesli cene o ok 20-30zl(no bo zbliza sie sezon zimowy) no i stwierdzilam, ze jednak powiem cioci aby go nie kupowala, b szkoda przeplacac. A taki sliczny i slodki jest...Ale 120-130zl to stanowczo za duzo.

też chcialam kupić jakiś grubszy kombinezon. Bo takie średnie to mam aż 4 (2 na 56 i 2 na 62) ale ggruby dopiero na 68. Tylko teraz sie zastanawiam skoro Michaś jest taki wielgachny to czy ja go nie będę od razu w 68 ubierać?:szok:

no ja kładłam właśnie na wierzch. Mój potrafił sikać przy każdym przewijaniu.
Tylko jak kupisz sztywny z ceraty to będziesz musiała na nim położyć jakąś pieluszkę, bo cerata zimna i nieprzyjemna, więc i tak nie będzie widać przewijaka.
A ja do łazienki, na pralkę kupiłam miękki ale z ceraty.

ja kupilam jedna cerate z frota z jednej strony jest frota z rysunkiem i pod spodem cerata i wsadze ja do torby dla dziecka bo akurat nie mam w niej przewijaka iwec zawsze taka moze sie przydac ...

ja dzis za pranie sie zabieram... duzo tego wsyztskiego ... a wy pieluchy tetrowe itp tez pierzecie przed uzyciem ? czy wsyztsko znaczy WSZYSTKO? hehehe (ale pytanie) wszytskie kocyki i przescieradła ? bo posciel to wiem :p a no i zastanawiam sie co z czym bo mam rozne kolory i boje sie o farbowanie :/

(u mnie w pralce indesit to nr 3) + podwujne płukanie i 60 stopni prez pierwsze miesiace, potem normalnie 40.

tez mam ta pralke i wreszcie wykorzystam program dla dzieci :)

a co do kombinezonow to nie wiem co robic... zaraz zaczne robic porzadki to porobie zdjecia i mi moze poradzicie widzialam ostatnio kombinezon fajny ale 120 zl kosztowal !! szok :(

Czy któraś z Was miała lub ma karuzelę Fischer Price Rainforest ?
Nie znam się na tych karuzelach.
Chciałabym jakąś fajną i niedrogą.

Ta Rainforest trochę droga, czy jest warta tej ceny?

Czy któraś z Was miała lub ma karuzelę Fischer Price Rainforest ?
Nie znam się na tych karuzelach.
Chciałabym jakąś fajną i niedrogą.

Ta Rainforest trochę droga, czy jest warta tej ceny?

ja mam taką karuzelę i jak dla mnie jest bardzo ok ma żywe kolory ładne melodie i pilota fakt jest dość droga ale Zuzia ją dostała na prezent od siostry mojego W jak się urodziła więc akurat mnie nic nie kosztowała ;-)

Hehe no to jak ją tak reklamujesz -to mi nie pozostaje nic innego jak zlecić zadanie pod kryptonimem "karuzela" siostrze mojego męża :-)

Narzeka, że nic jej nie pozwalam narazie kupować, bo większość rzeczy mam-to proszę bardzo-niech kupi karuzelę z teściami :-)

Ja sie jeszcze nie wzielam za pranie, a moze powinnam i mysle że bede prac kolorami jakos. Wiadomo ze biale z bialym, moze ewentualnie z czyms bardzo jasnym, a kolory z kolorami. Chyba bede chciala wszystko wyprac, włacznie z kocykami i pieluchami tetrowymi. chociazby dlatego, że nowe rzeczy niefajnie pachna.

reklama
ja dzis za pranie sie zabieram... duzo tego wsyztskiego ... a wy pieluchy tetrowe itp tez pierzecie przed uzyciem ? czy wsyztsko znaczy WSZYSTKO? hehehe (ale pytanie) wszytskie kocyki i przescieradła ? bo posciel to wiem :p a no i zastanawiam sie co z czym bo mam rozne kolory i boje sie o farbowanie :/
:tak:jak wszystko to wszystko

Do góry