reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Mam pytanko o pościel?
czy któraś z Was kupowała przez internet, jeśli tak to czy jesteście zadowolone, bo ja pamiętam, że 3 lata temu kupowałam dla Emilki przez net i jak przyszła to byłam trochę rozczarowana gatunkiem materiału. Niby 100% bawełna, ale jakaś taka szorstkawa i baaardzo cieńka była, no a w sklepach dotykałam takich milusich i mięciuteńkich.
Może macie namiary na jakieś dobre poscielki? pewnie już o tym pisałyście, ale ciężko się teraz dogrzebać przy takiej ilości postów :-D

reklama
Mam pytanko o pościel?
czy któraś z Was kupowała przez internet, jeśli tak to czy jesteście zadowolone, bo ja pamiętam, że 3 lata temu kupowałam dla Emilki przez net i jak przyszła to byłam trochę rozczarowana gatunkiem materiału. Niby 100% bawełna, ale jakaś taka szorstkawa i baaardzo cieńka była, no a w sklepach dotykałam takich milusich i mięciuteńkich.
Może macie namiary na jakieś dobre poscielki? pewnie już o tym pisałyście, ale ciężko się teraz dogrzebać przy takiej ilości postów :-D
pisalysmy :) ja np. i jeszcze pare dziewczyn zamawialysmy przez allegro od mamo-tato i jestem (jestesmy z tego co bylo pisane) zadowolona/e :) :tak:

a ja znalazlam informacje w necie ze w sierpniowym numerze DZIECKO jest kupon rabatowy 50% na pieluszki Huggies newborn w Carrefour ... ;]

kurde w sklepach juz wrzesniowy numer jest :(
a ja wzielam sie za prasowanie nie chce mi sie nie lubie tego eh :( no ale co zrobisz ...

Ostatnia edycja:
Thea ja mam pościel z Mamo Tato :-)
Jak się przeprowadze na Zakrzów to dam Ci pomacać :) HIHI

A na poważnie to przedwczoraj wyprałam obie pościele.
Jedna cała zielona, a druga ta w paseczki i nie wiem czy wcześniej tego nie zauważyłam czy ta pościel mi poprostu wyblakła na słoncu :-(
Dziwne jest, że ta w paski jest okey, a ta zielona jest jakby odbarwiona....
Wkurzyłam się , ale to chyba moja wina bo suszyły się na słońcu 1,5 dnia.....

to takie jakieś... odczłowieczone :baffled:

Nie uwazam, ze to odczlowieczone, wszystkie laktatory szpitalne dzialaja na tej zasadzie, przy maluszku nie ma sie zbyt wiele czasu, wiec majac do wyboru spedzic czas z bobaskiem lub tez na odciaganiu pokormu, wybieram to pierwsze, jak juz pisalam, zasiegalam wiele opinii i kazda mama potwierdzila, ze laktator spisal sie na medal. Niestety, nie kazdemu dane jest dane spedzic z bobaskiem 6 czy 12 miesiecy zycia, zazwyczaj trzeba wrocic do pracy po 3 miesiacach i odciagac pokarm w pracy co 3 godziny, zeby go nie stracic. Takie juz niestety sa realia zycia w naszym cywilizowanym siwecie :(

Ja już ciuszki na 56 poprałam, poprasowałam i poskładałam, zaraz będę jakoś rozsądnie w szafkach rozlokowywać, bo wysżło tego potwoorna ilośc. Choć uczciwie trzeba przyznać, ze 99% jest mocno sfatygowana, sprana, zniszczona i byle jaka. Takich naprawdę w dobrym stanie mam kilka sztuk dosłownie. A 62 już sie suszy na balkonie. Przydałoby mi się troszkę nowych i ładniejszych ciuszków ale tych gorszych mam tak potworną ilośc że normalnie szkoda mi kasy, bo np na sam rozmiar 56 mam 21 śpioszków i 23 kaftaniaki :sorry: pewnie tego wcale nie uzyję ale jak będzie trzeba gdzieś wyjść do ludzi to lipa będzie.
e kochana pewnie kto przyjdzie do Was w odwiedziny to jakiś ciuszek maleństwu przyniesie :-) a jak masz sporo, to bez sensu wydawać kasę! ja na 56 też mam w większość używane! nowe to mam tylko 3 pary śpioszków i 2 kaftaniki! no, ale z tych używanych, to dużo jest w dobrym stanie

a jeżeli chodzi o laktator to ja mam ręczny avent jeżeli elektryczny okaże się potrzebny to dokupię już po porodzie, bo to jednak nie mały wydatek

reklama
Do góry