reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie jaki teraz rozmiar ciuszków używacie bo ja musiałam ostatnio iść na zakupy i pokupować ciuszki od 3 do 6 miesięcu bo te mniejsze są za małe... Przeraża mnie to... Myślałam, że wieksze ciuszki duzo później będę kupować a tu prosze...

A my mamy foteliki ramatti. Arek jeździ w tym do 13kg (Patula była jego pierwszą użytkowniczką) a Patrycja ma taki 9 - 18kg. Jako, że Patrycja w wieku 10 miesięcy zmieniła fotelik więc za jakiś czas też będzie musiała zmienić żeby brat miał w czym jeździć. Ten od 9kg przekonał mnie tym, że można go położyć, więc bez problemu mogła w miarę wygodnie spać. A teraz szukam już takiego od 15kg...

Ja mialam dla Julki od 0-18(cos takiego - Fotelik ARTI STAR (0-18kg) NOWE KOLORY SUPER CENA (875899073) - Aukcje internetowe Allegro ) i starczylo do poltora roku, bo strasznie nozki ja w nim bolaly (do tej pory nie wiem czemu:baffled:). I ma normalny, cos tego typu:
Fotelik 9-36kg MEGGY Tristar - WROCŁAW (887267193) - Aukcje internetowe Allegro

Takze z mojego doswiadczenia te foteliki do 18 kg nie starczaja na pewno na lata, a Julia ma 5 lat i dopiero 17kg. Jak miala poltora roku to moze wazyla 12kg.
Dziunka
Podejrzewam że to jednak kwestia jakości ( w temacie bolących nóżek i bezpieczeństwa) a nie zasady że foteliki 0-18kg...itd... :sorry2:
Nie wiem, może sie nie znam ale te które ja oglądałam to "troche" droższe były. Wiadomo ze to żadna gwarancja no ale dokłądając do tego bardzo dobre wyniki w testach wypadkowych to może jednak ma to sens... :sorry2:
Na pewno do dupy sa te foteliki z isofixem. Ostatnio gdzies lecial program na ten temat i mieli je wycofywac.
Czytałam o tym na www.fotelik.info - chodzi o to że wcześniej isofix miały tylko pożądne firmy wiec isofix kojarzył sie z dobrą jakością i bezpieczeństwem. Tak więc ci "zwykli" producenci ten fakt wykorzystali i zaczeli tez montować isofix ale robili to na odwal wiec teraz isofix nie jest gwarantem bezpieczeństwa... - tak to bynajmniej zrozumialam

Dziewczyny, a powiedzcie jaki teraz rozmiar ciuszków używacie bo ja musiałam ostatnio iść na zakupy i pokupować ciuszki od 3 do 6 miesięcu bo te mniejsze są za małe... Przeraża mnie to... Myślałam, że wieksze ciuszki duzo później będę kupować a tu prosze...
Ooohohohohhhooo dziewczyno - ciuszki 3-6 to ja po świetach juz wprowadziłam :tak: No rosną, rosną pociechy :-)

Ostatnia edycja:

Cena zwala z nóg :-D:-D:szok::szok:

Ja uzywam w wiekszosci rozmiaru 68 , czasami jeszcze 62 , zalezy jaka rozmiarowka ;-)

reklama
U nas już wszystkie 68. Ostantio wydałam na nowe ciuszki 450 zł... Ale będzie miała na jakiś czas. Nad fotelikiem jeszcze na razie nie myślimy.

No to zaszalalas :-D
Ja narazie nie musze kupowac nowych ciuszkow, mala ma 2 starsze kuzynki - jedna ma 9 miesiecy a druga 12. Wiec na biezaco jestem zaopatrywana- wiadomo ze male dzieci nie zniszcza ubranek i tym sposobem nie zbankrutuje :-D:-D( narazie)

Do góry