• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Maadlen ja używam Mustelli i mi odpowiada, łagodny zapach dobra konsystencja i wchłania się dość szybko. A czy będzie skuteczna??? A kto to wie;-)
Ta mustella to chyba droga jest?

maadlen nie mam kiedys na zakupy isc, nie wiem co jest dobre, i lekarz kazal sie jeszcze wstrzymac ze smarowanie, dotykaniem i glaskaniem brzucha
Ja też wszystko kupuje przez net:-( ja do tej pory miałam same mega zapachowe balsamy do ciała pewnie na faszerowane wuec musze znaleźć coś delikatnego bezzapachowy, brzucha nie ruszam:-) a już mnie zaczyna swedziec tak jak całe ciało:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AZA, ja w ogóle jestem BARDZO wyczulona na poprawną gramatykę, ortografię, wymowę, takie moje zboczenie od lat, i jak ktoś popełnia błędy językowe, to aż mnie TELEPIE! Moje "najulubieńsze" to oczywiście używanie BYNAJMNIEJ zamiennie z PRZYNAJMNIEJ, no masakra, oczy i uszy mi krwawią...
Chociaż mój mąż, jak się poznaliśmy, to walił takie błędy, że nie rozumiałam jego SMSów :szok: I mówił jak chłop ze wsi, a teraz od lat sam wszystkich wkoło poprawia, bo tak go "wytresowałam" :-D

A smaruję się zwykłym balsamem nawilżającym Playboy, niczym specjalistycznym, z Tosią też nie używałam...

Co to znaczy mówił jak chłop ze wsi? Mój maz pochodzi ze wsi ja teraz też i nie zauwazylam żeby jakoś nasza mowa lub mowa moich dzieci odbiegała od polszczyzny. Wybaczcie ale wkurzaja mnie takie porównania. Że niby wy w miastach to juz jesteście lepsi?umiecie się zachować?

No cóż, nie da się ukryć, że ludzie ze wsi mówią w specyficzny sposób, inaczej akcentują, zaciągają, używają innych form. Nie piję tu do każdego człowieka ze wsi, sama się na wsi urodziłam i wychowywałam przez 7 lat, czego się nie wstydzę, ale niestety, w rodzinie mojego męża przeważył brak wykształcenia i mówi się po prostu okropnie nieskładnie, niegramatycznie i niepoprawnie.

To nie są juz te czasy że ludzie na wsi zaciagaja nie mają wykształcenia itp.a brak wykształcenia nie jest oznaką tego że się mieszka na wsi. Jedyne co rożni ludzi ze wsi i miast to szacunek i kultura w stosunku do drugiego człowieka i wierzcie mi, miasto mogłoby się dużo uczyć. Znam to bo uczylam w szkole wiejskiej i miejskiej i miałam styczność z dziećmi i młodzieżą z tych środowisk, a co gorsza z ich rodzicami.

Maadlen ja kupiłam na allegro duże opakowanie za ok 100 zł jednak wydaje się być dość wydajna i myślę, że do września mi starczy. Ja też strzelałam z kremem i ślepym trafem padło na mustellę i na razie zadowolona jestem;-)

Ooo nie, u mnie w mieście są tacy ludzie, że zdania nie potrafią złożyć. Jak kogoś rodzice uczą mówić poprawnie to będzie mówił - niezależnie czy mieszka na wsi czy w mieście.

w pracy mam rozmowy z kandydatami i często jak ktoś pochodzi ze wsi jest wychowany bardziej wg zasad i tak rodzinnie, wszyscy sobie pomagają np. w gospodarstwach nie ma wyjścia, a do pracy często podchodzą z dużą motywacją i chęcią, i potrafią docenic, że się na nich postawiło:tak::tak:
takie mam przynajmniej doświadczenia, jako typowy mieszczuch;-)

reklama
jezyk, pisząc "chłop ze wsi" miałam na myśli obraz chłopa sprzed lat, nie obecnie. Wiem, że teraz jest zupełnie inaczej, że ludzie na wsi są wykształceni i że mentalność jest inna, niż w mieście. Z resztą ja wcale nie czuję się babą z miasta, bo moja Częstochowa to wieś z tramwajem, każdy mieszkaniec tak mówi. Gdybym była z Warszawy czy innego wielkiego miasta może mogłabym mówić o sobie MIASTOWA, ale mieszkając w mieście świętej wieży absolutnie się tak nie czuję...

nieobecna,
no właśnie rodzice męża nie potrafią mówić i tego nauczyli syna. Trochę mi zajęło naprostowanie go, ale misja zakończona sukcesem ;-) Określenia "mówić jak chłop ze wsi" użyłam nie po to, żeby kogoś obrazić, tylko żeby zobrazować myśl. Tak samo, jak mówi się "jeździć jak Warszawiak" (czy "być skąpym jak Poznaniak") co mogłoby ubliżać połowie mieszkańców tego miasta, którzy dobrze jeżdżą, ale tak się utarło i koniec.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry