• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

U mnie podgrzewacz do butelek należy właśnie do sprzętu zbędnego... Ja mleko podgrzewałam w mikrofali. Sterylizator mam zwykły do mikrofali i używałam go tylko przez pierwszy miesiąc. Później butelki myłam ręcznie lub w zmywarce. Przydawały mi się za to etui do butelek podtrzymujące temperaturę. Jak gdzieś szłam na dłużej to gorąca woda w butelce ( gorąca bo w takim termosiku i tak powoli stygła) i oczywiście odliczona ilość mleka.
Dla mnie najważniejszym zakupem jaki bym jeszcze raz zrobiła to niania z monitorem oddechu ale o tym już pisałam.

reklama
A ja nie mam mikrofali, przez moment miałam podgrzewacz ale do niczego się nie przydał - szybciej było mi zagrzać wodę w czajniku niż czekać aż to cudo zacznie działać. Poza tym nigdy nie podgrzewałam starego mleka..

Sterylizator to dla mnie też zbędny wydatek - wszystko wrzucałam do garnka i zalewałam wrzątkiem.

Ale etiu utrzymujące ciepło do butelek było niezbędne (no ale Młody urodził się w kwietniu więc woda nie musiała być super gorąca). Teraz pewnie zainwestuję w jakiś mały termos, żeby jednak długo trzymał gorącą wodę zimą bo często wybywamy z domu na całe dnie.

Nie miałam ani niani elektronicznej ani też monitora oddechu. Chociaż nianie teraz będę musiała od kogoś pożyczyć - przyda się, gdy pojedziemy na wakacje i Młody będzie spał a my na słońce czy niedaleki spacer (w nocy Młody mi się nie budzi więc nie ma obawy a w dzień śpi mniej - więcej tyle samo więc też na spokojnie mogę wyjść).

Za to niezastąpiona okazała się poduszka klin: PODUSZKA KLIN 60 x 36 cm dla niemowląt NOWE KOLORY (4371252838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Używamy jej do teraz - przede wszystkim gdy Młody ma katar, bo ma główkę wyżej niż resztę ciała i katar może spływać. Wiem, że nie jest to niezastąpiona rzecz (bo taki sam efekt daje włożenie kilku książek pod nogi łóżeczka), ale jakoś tak lepiej wygląda. :)

Mysle ze posiadanie niani zalezy od gabarytow mieszkania/domu i tego czy wlasnie gdzies zamierzamy jezdzic. Nam mlody budzil sie czesto a w mieszkaniu jak drzwi od jego pokoju byly zamkniete nie bylo nic slychac jak plakal.

Ja w nocy w podgrzewaczu wlaczonym mialam butelke z woda i jak sie budzil to tylko wsypac mleko musialam. Czas gotowania wody byl za dlugi bo sie darl okropnie. Jedzenie musialo byc natychmiast.

Dziewczyny, jakiś czas temu wrzucałam tutaj porównanie chusteczek nawilżanych. Teraz szukając na tej samej stronie porównania kremów z filtrem UV (przygotowania do wakacji trwają!) ;) znalazłam też analizy składów kremów na rozstępy. Dla tych co jeszcze nie kupiły (w tym mnie!), może się przyda:
Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy

to u mnie tak jak u gosiane ,przy łóżku miałam tace na której miałam kilka butelek z odmierzoną wodą,budziłam się wsypywałam mleko,karmiłam i nim usnęłam,wkładałam czystą butelkę do podgrzewacza i tak to u mnie działało :-Dprzez kilka lat u obu chłopców,tylko podgrzewacz wymieniłam na nowy

AZA ja mikrofale omijam szerokim łukiem, mikrofali nie mam mieć nie będę bo to szkodliwe ku*****o na polibudzie nasłuchałam się i mam dość tak samo Jak nie rusze margaryny nigdy ;)

gosiane u mnie też niezbędnik podgrzewacz, very important gadget ;)

Ja nianie kupię mamy dom, więc trochę metrów jest a jak jest się na ogrodzie to nic nie słychać

gosiane u mnie ta sama strategia z wodą i mlekiem ;)

bada m. I to był sposób cud miód ;) i jaki szybki :)

Mój od początku budził się max raz w nocy więc nawet szkoda było prądu by podgrzewacz chodził bez przerwy. Ale jak dziecko wstaje częściej to może rzeczywiście przydatna rzecz. :)

reklama
nieobecna ola wstawala mi tylko raz koło 4.30 potem już wcale ale nie było nam szkoda prądu ;) bardziej szkoda braku snu no trzeba wstać, iść na dół, zagotować wodę itd itp ale potem już się wycwanilam i trzymałam wodę gotową w termosie takim dobrym który trzyma ciepło przez dwa dni!!!!!!! Więc na każdą nocke starczyło i nie wiem czy znów tak nie zrobię ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry