reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
mama2010...ja tez miałam sporo takich zestawów, właśnie bodziaczków ze spodenkami,
no i niedługo będziesz miała wszystko skompletowane...i spokojnie zajmiesz się już tylko pakowaniem torby do szpitala;-)

Poki co w ten weekend czekam nas przeprowadzka do nowego mieszkanka i juz nie moge sie doczekac jak kupie lozeczko i jakas komode i bede mogla wszystko ladnie w pokoiku poukladac.
Jezeli chodzi o lans w supermarketach to moze to z braku laku, nie wiem ale niektore dziewczyny nie maja pomyslow co ze soba zrobic w wolnym czasie. Wiosna i latem uwazam ze to totalna glupota.

Ja też będe musiała porozglądać się za jakimiś cieplejszymi ubrankami dla dziecka... Przecież zima będzie w pełni jak nasze dzieci będą już z nami...

no ja własnie sobie ostatnio pomyślałam, że my przecież będziemy potzebować sweterków i kombinezonków... mam nadzieje, że zima nie będzie tak starszna jak w tym roku:-)

No właśnie myślałam też ostatnio o takim kombinezonie ciepłym...i się zastanawiałam jaki rozmiar. Bo to pewnie najlepiej kupić taki żeby na całą zimę wystarczył.
Ale poczekam już z takim zakupem do października jak już orientacyjnie będę wiedzieć jaki Szymon może mieć rozmiar po urodzeniu.

Zastanawiamy się właśnie nad łóżeczkiem dla młodego. Z racji wymiarów pokoju, najwygodniejsze byłoby dla nas 120x60, ale nie bardzo jesteśmy pewni na jak długo wystarczy taki wymiar łóżeczka. I czy 140x70 rzeczywiście jakoś znacząco wydłuży okres korzystania z mebla?

Moja chrześnica w takim łóżeczku 120x60 spała do 3 roku życia :-) bo własnie z siostrą wczoraj o tym rozmawiałam.

co do zimy....pamiętajmy,że w zimie...jest sezon grzewczy i abasolutnie nie wolno maluszka przegrzewać..w domku wystarczy w zupełności bodziak+ pajacyk( ew.śpiochy)+ skarpetki...na dworek bodziak z długim rękawem+ cieplejszy ( polarkowy,albo welurkowy pajacyk)i na to kombinezon....
ale jest to moje zdanie, ofkors;-)
z kombinezonem tez poczekam do jesieni...ale zastanawiam się też nad ciepłym spiworkiem

anbar...my mieliśmy łóżeczko 60x120...Miki spał w nim doputy, dopóki nie skończył 2latek i 7 miesięcy....wtedy już zaczął spać w swoim pokoiku na takim łóżku"dorosłym" z materacem,
jeżeli dziecko ma spać trochę dłużej w łóżeczku szczebelkowym...to myślę,że warto kupic większe...,żeby najzwyczajniej było mu wygodniej

reklama
Do góry