• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
goosiek, Inez - piekne te wasze ciuszki !!! Jak się tak na nie patrzy to aż mam ochotę do sklepu lecieć i kupic coś jeszcze :D

Dziewczyny w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki przewaznie? Ja mam kilka 56 najwiecej 62 a te piłkarskie body są 74... Nie chce kupowac za duzo tych najmniejszych ubranek bo pewnie nie jeden ciuszek dostanę w prezencie... A taki maluszek to chyba szybko rośnie...

paulinka ja mam 62 i 68. Mniejszych nie mam bo będę miała od szwagierki za 2 miesiące więc dopiero wtedy zobaczę co dostanę i dokupię coś z mniejszych. Ale pewnie zacznę od rozmiaru 56.

Dziewczyny w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki przewaznie? Ja mam kilka 56 najwiecej 62

My kupiliśmy wyprawkę 62 i ubranko z polaru też 62. Kombinezon zimowy już 68. Ale u nas od pierwszego USG dziecko wychodzi nieco większe niż wg OM, do tego oboje jesteśmy wysocy, więc myślę, ze mniejsze niz 56 się nam po prostu nie urodzi.

Myszka, szalejesz...ale nic a nic mnie to nie dziwi ;), sama tak robiłam przy pierwszym dziecku i patrząc na moja znajomą która zbierała tylko używki zastanawiałam się czy z nią jest wszystko ok... ;)...Zresztą jej się nie zmienilo, mało dziecku kupuje ale to taki chłodny typ co uwaza ze dziecku jest potzrebne tylko minimum ;) Po co kupować, skoro wyrośnie ;)...Teraz przy drugim, cieszę się ze dostałam trochę używanyh ciuszków, bo dziecko naprawdę dużo potrzebuje ale na rozm. 56 , 62 i 68 pewnie zakupię całą nową wyprawkę...Mając bodziaki po Mikusiu naprawde w rewelacyjnym stanie (kupowałam głownie w HM, smyku, coco,) zaszaleję teraz z sukieneczkami itp...Kurczę, przecież zakupy dla malenstwa to jeden z najprzyjemniejszych etapów ciązy...
Ps: sprostuję od razu, rozumiem sytuacje finansowe niektórych osób i nie twierdzę, że kupowanie markowych nowych ciuszków stawia rodziców w lepszym stwietle od tych co mają ciuszki po kimś ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez mam troche ciuszkow, ktore dostalam ale napewno nie odmowie sobie kupowania nowych ciuszkow i tez wlasnie te nowe ciuszi to beda na te pierwsze tygodnie zycia. Jakos nie wyobrazam sobie zalozyc mojemu malenstwu uzywanych bodziakow. Takie rzeczy dla malentwa to jak dla nas bielizna.
No fakt jest tutaj kwestia finansowa, ale mozna naprawde znalesc tanie i nowe ubranka. A ten kto sie decyduje na dziecko chyba zdaje sobie sprawe z ogromnych wydatkow. Takie jest moje zdanie i mam nadzieje ze nikogo nie urazilam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry