reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Hmm.. no to muszę spytać moją mamę jak ona sobie radziła, bo wiem że ja miałam taki drewniany kojec, ale czy miał ochraniacz to nie mam pojęcia :confused: Wcale nie planowałam kupować kojca, ale mama mnie jednak przekonała że jak dziecko zaczyna raczkować to jest to super sprawa.. Tycia masz rację... ale te siateczkowe to przecież są tak jak łóżeczko turystyczne, tyle że mają uchtywy (niektóre kojce). A łóżeczko turystyczne mamy... więc jest sens kupować wogóle jakiś kojec?

No to może taki: PLAC ZABAW - FANTASTYCZNY KOJEC DLA MALUCHA -OD SS (198515235) - Aukcje internetowe Allegro
w tym się z pewnością nie poobija a i z przeniesieniem tego to już na pewno nie będzie problemu :cool2:

reklama
no i co teraz???????:szok:kazda z was ma racje wiec nie ma idealnego kojca no i co tu zrobic. moze faktycznie to krzeselko. juz sama ie wiem. chcialam cos co bedzie mogl wykorzystac juz teraz do rozwoju.moze jednak ta magiczna wyspe. rany co wybrac. :baffled:

No to mnie uspokoiłyscie z tą parasolką. A już też myślałam, że kupiłam szajs. Zresztą jak mój Tomek wrócił z pracy przed chwilą to zgiął parasolkę bez najmniejszego problemu.

Ja też właśnie rozglądam sie za krzesełkiem...mam teraz jeszcze kaske i mogę coś kupić, pozniej ie pieniążki rozejdą lipa..a dwa miesiące szybko zlecą..

hej dziewczyny,
pewnie się powtarzam, ale potrzebuje porady jaki wybrać DOBRY LAKTATOR
najlepszy byłby elektryczny,
bo to dymanie ręczne mnie wykańcza,
szczególnie w nocy,
a moje brodawki nie pozwalają małemu na komfortowe picie mleczka
prosto z piersi
więc podaje mu z butelki,
ale wyłącznie moje odciągnięte...

Wg mnie najlepszy jest Minielectric Medela. Ale coś Ci doradzę, Simama, jesli chcesz dłuzej karmić synka mlekiem z piersi, to nie radzę podawać małemu tylko mleka z butli. Z brodawkami kazda z nas miała większe lub mniejsze problemy. Mozesz zgłosic sie do poradni laktacyjnej i oni Ci pomogą rozwiązac problemy z brodawkami.

Simama Popieram Kasiad ja osobiście również miałam straszny problem z brodawkami czyli prawie ich brak :-D hehe miałam wklęsłe ale trafiłam na świetną panią od laktacji która mi pokazała jak mam chwytać pierś i dać małej do buzi :tak: i co najważniejsze powiedziała że brodawki przy karmieniu nie mają znaczenia tylko sposób podania :tak: zawsze chwytać z otoczką jak najwięcej !!! jeśli pierś jest tak pełna że nie da się chwycić skóry to odciągnąć trochę mleka tak by pierś była bardziej miękka i wtedy spróbować a że mam duże piersi było mi trudno również karmic więc karmiłam na leżąco teraz jak juz mam wprawe jest to mi obojętne ;-) A co laktatora to miałam zwykły i leży tam gdzieś i już nie pamiętam nawet gdzie u mnie się nie przydał :dry: I tak nie pomogłam z wyborem ale co tam :-p:-p:-p

Ja też miałam na początku problem z jedną brodawką, mała nie umiała jej chwytać bo brodawka była całkiem płaska. I położna doradziła mi, żeby zastosować kapturek Aventu i mała przez ten kapturek zassała od razu, a po 3-4 dniach kapturek już nie był potrzebny :happy:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry