reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Kasiu, Franek dostaje od urodzenia żelazo w max dawkach, w klinice dostawał jeszcze zastrzyki z EPO (słynnym dzięki pani Marek) i miał 6 już przetoczeń masy erytrocytarnej. Jeszcze 2 miesiące temu chcieli mu znowu robić transfuzję:( Do tego dochodza jeszcze in leki krwiotwórcze. Niedokrwistość wcześniaków u niektórych dzieciaczków przebiega właśnie tak ciężko. jest to o tyle niepokojące, że Frankowy mózg potrzebuje b tlenu do rozwoju a tu taki klops.
On na FerrumLek źle reaguje. Jeździliśmy po preparaty żelaza do Czech, które toleruje b dobrze. Będę musiała porozmawiać o tym wieczorem z naszą dr.
O laktulozie nie pomyślałam, dzięki:)

reklama
ja tez dawałam Moni FerrumLek (chyba 2 razy po 0,5 ml) przez 6 tygodni ale kupki sie nie zmienily...tylko po pierwszej dawce Ferrum kupa byla ciemniejsza...
zadnego zaparcia Monia nie miala a bylam pewna ze powinna miec...

ja tez dawałam Moni FerrumLek (chyba 2 razy po 0,5 ml) przez 6 tygodni ale kupki sie nie zmienily...tylko po pierwszej dawce Ferrum kupa byla ciemniejsza...
zadnego zaparcia Monia nie miala a bylam pewna ze powinna miec...
U nas tez zadnych zaparc nie było tylko kupki strasznie smierdzace były, no ale nie ma co porównywac naszych z Frankiem i w ogóle kazde dziecko moze reagowac inaczej

U nas po Ferrumlek nawet były kupki rzadsze!
Ja miałam aplikować od 0.5, co dwa tyg. zwiększając o 0,5. To było jeszcze jak miała 4 miesiące. Potem zaczęłam dawać jej kaszki z mlekiem, a tam wiadomo, było już żelazo, więc przerwałam na jakiś czas.
Teraz dostaje 2ml, bo mało mi tego mleka zjada, a tutaj każą po roczku zrezygnować z modyf. i podawać pełnotłuste i podawać witaminy.
Kupiłam takie właśnie z dużą ilością żelaza, choć i tak przynajmiej na noc butlę z mlekiem podam.

A ja mam zrobić dwa dni bez żelaza i potem stopniowo zwiększać dwakę zaczynając od 1 ml rano i 1 ml wieczorem aż dojdę do 5 ml. Do tego oczywiście B6 i ac. fol.

Dziewczyny :-)

to jak to jest z wysypką przy 3dniówce??? jak to wyglada??? swędzi??? na całym ciele powinna być???

Monia miala tylko 2 dni gorączki i nie wiem czy to 3dniowka czy nie... :-(

Dziewczyny :-)

to jak to jest z wysypką przy 3dniówce??? jak to wyglada??? swędzi??? na całym ciele powinna być???

Monia miala tylko 2 dni gorączki i nie wiem czy to 3dniowka czy nie... :-(

u nas wysypka pokazywała sie stopniowo na buźce i na brzuszku jest drobniutka bardzo podobna do wysypki po zjedzeniu np.truskawki,raczej nie swedzi

reklama
Do góry