reklama

Zdrowie naszych maluszków

Enka masz rację poczekaj.Jeśli mała będzie miała stałą temperature bądź będzie rosła(patrz od tem 38,5)przez 2 godziny to wal do lekarza piorunem.Bo jak przyniesiesz im dziecko z 38 to powiedzą że to nie temperatura i że panikujesz.Wiem to po praktykach w końcu ratownictwo medyczne studjuje.
dzieki :) tak tez zrobię tylko że tempera rosła jak na razie w nocy a teraz to nic normalna bez żadnych wspomagaczy farmaceutycznych, sama spadła.

reklama
Też bym poczekała. Lekarz mi mówił, że jak tak temperatura skacze to z reguły na ząbki. Z drugiej strony zrobiłabym wyniki na mocz, mi tak doradzono i w poniedziałek gonię do laboratorium na wyniki.

widzisz enka ja myśle że to przez ząbki-choć mój Oli jeszcze nie ma ale też tak ma ostatnio.A zjarzyj małej do buźki zobacz co tam się dzieje.

A weź się przyjrzyj czy ma tak jakby zadrapania na dziąsełkach.takie czerwone paski.Chociaż też ich może nie być jeszcze.Jak coś to zadzwoń do swojego pediatry i zapytaj czy to mogą być ząbki.

witam
jestem happy ale było ciążko
czekałam do soboty, w sobotę mała w nocy miała około 39 stopni rano kole 38,7 więc wezwałam lekarkę. Przyjechała obsłuchała sprawdziła gardło uszy wszytsko i nic :confused:
kazała zbijać temepre. Czopki nic nie dawały więc kole 18 znów zadzwoniłam tym razem konsultacja telefoniczna no i się okazało że dawka, którą daję jest ok jeśli chodzi o wiek ale nie o wagę dziecka więc miałam kupić wyższą dawkę no i dałam małej . Rano w niedzielę po prostu nie ten sam maluch :-Dwesoła, rozgadana uchachana juuuupiiii .
temepra normalna .
prawdopodobnie była to wirusówka ale nie trzydnówka (brak dodatkowych objawów w postaci wysypki) tak czy siak mała mi stracha napędziła . Ale jest już oki tfutfu by nie zapeszyć

zdrówka więc wszytskim maluszkom :-D

mozesz tez sprawdzic lyzeczka czy sie wyzynaja lekko postukaj

moniaa to u Oliwiera się nie sprawdza.Miał 2 i pół miesiąca i myślałam że mu żaki idą.Postukałam łyżeczką no i było słychać pukanie i do tej pory słychać a po ząbkach ani śladu :-(
O widzisz enka jak wyszło.Dobrze że już wszystko jest oki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry