klaudia728
Początkująca w BB
Ja mogę wam polecić przepis na kotlety mielone 'inaczej'
Przygotowujecie mielone na klopsy jak zawsze (mielone, namoczona bułka, sól, pieprz, jajko, pokrojona drobno cebula)
ale dodajcie do tego drobno pokrojaną w kawałki paprykę czerwoną (ja dodałam około pół papryki) i trochę oliwek (ilość zależy od tego ile mięsa robicie) Ja na 60dkg miesa dałam z 8-10 sztuk pokrojonych na drobno czarnych oliwek.
Kotleciki są pyszne
Przygotowujecie mielone na klopsy jak zawsze (mielone, namoczona bułka, sól, pieprz, jajko, pokrojona drobno cebula)
ale dodajcie do tego drobno pokrojaną w kawałki paprykę czerwoną (ja dodałam około pół papryki) i trochę oliwek (ilość zależy od tego ile mięsa robicie) Ja na 60dkg miesa dałam z 8-10 sztuk pokrojonych na drobno czarnych oliwek.
Kotleciki są pyszne
. Żeby było szybciej i prościej bulion nie jest potrzebny. Jak się ktoś uprze to wystarczy jedną kostkę drobiową dorzucić. Ja zalewam po prostu wodą, zupa nic nie traci na smaku, może reszta przypraw tworzy smak. Bo oprócz curry dla lepszego smaku dodaję łyżeczkę imbiru (w proszku) i kopiastą łyżeczkę słodkiej papryki (też taka w proszku). Im więcej imbiru dacie tym bardziej pikantna będzie. Ale nie ostra :-). Polecam
.
wiec poratujcie