reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

Dobrze sprawdza się zwykła szorstka gąbka, na sucho codziennie rano robimy masaż od dołu w kierunku serca masując kulistymi ruchami. Czyli po kolei: łydki uda pośladki, brzuszek. Później mozna wklepać jakiś balsam, ale nie koniecznie. Skóra robi się gładka i jędrna, a koszt ok 2zł ;-)

reklama
Kugela, możesz napisać dokładnie jak to robi? ręcznie, czy ma jakiś masażer?

Kupila sobie za jakies 5zl zolwia w Rossmannie, trzyma go za skorupe i lapkami kreci sobie male kolka na udach (ogladajac TV, zeby sie przy tym nie nudzic ;-) ) - przez ubranie (lepszy poslizg). Sa tez inne stwory - plastikowe lub drewniane np. osmiornice (jeszcze wiecej lapek ;-) ) Jest tak zadowolona z efektow, ze z wdziecznosci caluje zolwia w mordke :-D

Na mnie dzialal peeling z kawy, tzn. do zwyklego balsamu do ciala lub olejku dodawalam fusy z zaparzonej kawy (dobrze sie wyciaglao z pracy z automatu bo po tylu ludziach zawsze byla duza porcja od reki :tak:) i tym pod prysznicem przez 5 minut sie nacieralam, jakies 2-3 razy w tygodniu. Ale nie wiem, czy ta kawa jest dobra przy karmieniu piersia. Zolw/osmiornica/s-ka na pewno nie maja skutkow ubocznych :-) Rekawica czy szczotki sprawialy za duzo bolu :-(

Ha!Zakonczyla mi sie laktacja.Od wczoraj po pare kropli z lewej piersi,wszystko miekkie i "lekko obwisle".Sutki tylko bola jak cholera.Poprzednim razem mialam laktacje przez 2 tygodnie,tym razem przez niecale 3.Slow mi brak.Widocznie taki mam organizm,nic na to poradzic nie moge.
Mam tylko jeden maly problem,jestem cala opuchnieta.Naprawde cos niesamowitego_Od wczoraj mam +1kg na wadze,a sikac bylam tylko 3razy na cala dobe i troche,a cisnienie mam przyziemne(gorsze niz w ciazy)-dzis koniecznie pojde do lekarza,bo nie moge sobie pozowlic na takie samopoczucie.Dobrze,ze bede mogla dostac leki,jako juz nie karmiaca.
No i dzis zaczelam "diete".Odstawilam slodycze,nawet 1 kawalek czekolady nie przejdzie.Jak sie poczuje lepiej,zaczne robic dlugie spacery ze szkrabami.Jedno do wozka,drugie do nosidelka.A juz za 3tygodnie bede mogla zaczac biegac :-)

argument "za" cwiczeniami brzucha przed ciaza, moj napiety brzuch 10 dni po porodzie :p P1360045.JPG niestety nog przed ciaza nie mialam wycwiczonych i wygladaja zle, ale niedlugo zaczne cwiczyc i wstawie tu efekty:)

fiore a czemu skonczylas z karmieniem?

Carmella bosko! mozesz juz w bikinii wystapic spokojnie:-) jako, ze przed ciaza tez cwiczylam brzuch to mysle, ze bedzie dobrze choc na pewno nie tak idealnie jak u Ciebie:-)

7 tydzien ciazy i mam nadzieje powrocic do podobnego stanu jeszcze tego lata;)

Zobacz załącznik 460325

Ostatnia edycja:
u Ciebie też będzie płaski :):) ćwiczenia przed ciążą duuuuużo dają :) ja w bikini wystąpię w tym roku z pareo na dupie żeby zakryć rozstępy, są głębokie i wyglądają jak Wielki Kanion:/

No to Carmellka rozstępy tym bardziej na sloneczko to szybkiej zbledną :)
Ciekawe jaki ja będę miała brzuchol po porodzie, bo przed ciążą zaistniał na nim ładny kaloryfer :p więc może coś z niego pozostanie :p

Carmella wystawiaj rozstepy i opalaj je! Zadnych pareo! zreszta ciesz sie, ze na brzuchu nie masz, te na tylku to sral pies!
Ja poki co w ciazy nie dorobilam sie zadnego rozstepu, moze dlatego ze nie przytylam w niej tyle zeby przekroczyc np wage z przed 3 lat lub z tamtej ciazy...Chudniecie i tycie i cialo jak guma ;-)

reklama
Carmella wystawiaj rozstepy i opalaj je! Zadnych pareo! zreszta ciesz sie, ze na brzuchu nie masz, te na tylku to sral pies!
Ja poki co w ciazy nie dorobilam sie zadnego rozstepu, moze dlatego ze nie przytylam w niej tyle zeby przekroczyc np wage z przed 3 lat lub z tamtej ciazy...Chudniecie i tycie i cialo jak guma ;-)

dzisiaj troche siedzialam na sloncu a maly w cieniu, ale nie wiem, jak dlugo z nim moge siedziec :|

Do góry