reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

A co z nasza waga?

reklama
zwazyli mnie u lekarza i od ostaniej wizyty plus 1,4kg czyli jestem na plusie 7 kg, ale brzusio przez pare dni zrobil sie ze 104 cm do 108cm!!! wiec podejrzwam ze Niunia urosla!!!

Ja wciąż +18kg, więc od dwóch tygodni nic mi nie przybyło, co mnie bardzo cieszy :happy: W brzuszku 108cm, pozostałymi wymiarami chwalić się lepiej nie będę :-p

Przez ostatni miesiąc przybrałam na wadze 1 kg (+11 kg od normy) ale podejrzewam, że waga była zepsuta, bo z kolei mój synuś przybrał 1,1 kg, a mój obwód w pasie +5 cm - czy to możliwe, że ja straciłam na wadze :confused:.

Przez ostatni miesiąc przybrałam na wadze 1 kg (+11 kg od normy) ale podejrzewam, że waga była zepsuta, bo z kolei mój synuś przybrał 1,1 kg, a mój obwód w pasie +5 cm - czy to możliwe, że ja straciłam na wadze :confused:.

Możliwe, możliwe:tak: . Obwód brzuszka w dużej mierze zależy od tego, jak się dzidzia ułoży, a nie od jej wielkości - mój obwód "w talii" potrafi się wahać dobre 3-5 cm w obie strony w ciągu kilku dni.

ostatnio bylo 72.7, wczoraj 73.1, dziś 72.9 ... caly czas od miesiaca oscyluje wokol 73 i nic wiecej. nie kapuje, przeciez teraz maly duzo przybiera i ja tez powinnam tyc... a tu nic.. zaczyna mnie to martwic

reklama
Nie martw się mrs_szaya :-). Ja w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam ledwie 1 kg ( a były Święta ;-)) . W czwartek pytałam ginkę czy powinnam się martwić, ale ona powiedziała, że jeżeli przybrałam 20% wyjściowej masy ciała to jest ok :happy:. Więc myślę, że będzie dobrze :tak:. Trochę jestem ciekawa ile teraz mój maluszek waży, ale muszę jeszcze te 2 tygodnie wytrwać, bo usg będę miała 25.01 :blink:

Do góry