reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
też bym zjadłą pizze ale mi najbardziej smakuje z pizzy hut grube ciasto może ma któraś taki dokładny przepis bo moje ciasto zawsze jest raczej cienki i chrupkie

oj w sobotę do gdańska więc jest szansa na małe spełnienie marzenia ;-)

też bym zjadłą pizze ale mi najbardziej smakuje z pizzy hut grube ciasto może ma któraś taki dokładny przepis bo moje ciasto zawsze jest raczej cienki i chrupkie

KArola ja własnie wczoraj zrobiłam eksperyment i juz wiem dlaczego mi zawsze wychodziło grube ciasto a mojej mamie cienkie bardzo mimmo, że robiłysmy je zawsze wg tego samego przepisu. JA zwykle kładłam najpierw wszytskie składniki a ser na wierzch, a wczoraj zrobiłam tak jak moja mama, czyli ciasto posmarowąłam ketchupem na to ser i dopiero inne skaldniki na ten ser, no i ciasto wyszlo mi cienkie więc jak chcesz grube ciasto to spróbuj ser połozyc na sam wierzch pizzy:tak:robi sie wtedy taka chrupiaca skorupka na wierzchu sera,
a mój przepis na ciasto:
3/4 szklanki mleka
2,5dkg drożdzy
1,5 szklanki mąki
2 łyzki oliwy
sól
drozdże rozpuszczam w letnim mleku dodaję makę, ugniatam, dodaję oliwę i sól, wystarcza na jedna duża blachę:tak:

no własnie ja ser klade na samej gorze ale moje ciasto jak nie jest cienko rozwałkowane to wtedy jest grube owczem ale dość suche a nie takie puchate miekkie.
wszystko trzymam w piekarniuku łacznie 40 minut najpierw 30 minut bez sera wszystkie dodatki później ser ok 10 minut jeszcze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry