reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robicie dzis na obiad...

no widać może tylko nam to nie pasuje.karkówki pewnie też by nikt nie zjadł bo za tłusta i byłby za mało wypieczona.
a co do gotowców to napewno racja nic dobrego się tam nie kryje ale jak już nie mam dużo czasu to np. kurczak do woreczka i do piekarnika a ja sprzątam no i jedyne jeszcze co muszę zrobić to wyjąc z piekarnika.pewnie że wolimy mojego kurczaka ma wtedy chrupiącą skórkę no i same zalety takiego ale z braku laku a raczej czasu od wielkiego dzwonu da się zjeść.

u nas dziś placki ziemniaczane dla wapniaków a że Szymek nie lubi to dla niego pierś z kurczaka i duszona marchewka.

reklama
My też nic gotowego nie kupujemy :no:;-)

ale moja mama tak i robiła i w sumie próbowałam i jak dla mnie za mocne w smaku i takie dziwne a jej smakuje :tak:

u nas dziś polędwiczki ale z piekarnika z foli ;) buraczki i surówka i chyba sobie kupię woreczki ale przyprawiać sama będę ;)

no dokładnie pewnie że lepiej.

a ja jutro napewno zrobię dla siebie bób mam takiego smaka że szok a dla chłopaków filet z dorsza i pewnie mizeria i fasolka zielona.

karolina ja bardzo lubię leniwe zwłaszcza polane bułką tartą na masełku i cukrem.

Karola a po ile u was taki bób ? u nas 250g 14zł kurcze ja to nie zaszaleje jeszcze z bobem ;) zresztą maliny widziałam 100g 8,50zł też jeszcze się powstrzymam z nimi ;)

powiem szczerze nie wiem ale napewno woreczek ma 500g a nie 250 jutro sprawdzę w sklepie i napiszę czego jestem pewna to 1kg fasolki zielonej 12zł.

u nas dziś kotlety schabowe z camembertem i żurawiną + fasolka szparagowa oczywiście:-D
wczoraj udalo mi sie dostac jeszcze ąłdne szparagi, więc odrazu zrobiłam, bo szparagów to juz koncówka a Hubek tak je uwielbia

najlepsze leniwe jadlam w spzitalu po porodzie:-D byłam taka głodna po tylu godzinach porodu, ze niemalze wszystko bym wtedy zjadła ;-) nie wiem tylko dlaczego podali je ze szpinakiem obokna talerzu:eek: szpinaku nie zjadłam, ale leniwe obcierałam ze szpinaku i zjadłam wszystkie:-)

Ja tez uwielbiam leniwe- zwlaszcza te ktore robi moja mama. I u nas je sie je tylko z cukrem, albo cukrem i maslem. Te ktore wczoraj zrobilam nawet mi wyszly, ale to jeszcze nie to o co mi chodzilo.

A dzis robie botwinke. Wczoraj bylam u rodzicow na dzialce i wrocilam ze swieza salata, koperkiem, szczypiorkiem i oczywiscie mlodymi buraczkami.

reklama
pierogi to ja też lubię i to chyba wszystkie ;) tylko teraz wyglądam jak pieróg wiec nie mogę sobie na nie pozwolić

fasolka też u nas po 12zł ;) a szparagi po 6zł ;-)

Do góry