reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Ja dziś chyba zrobię pulpety ziemniakami i surówką, ale mogę jeszcze plany zmienić, bo jestem jeszcze przed zakupami. Może na coś innego mnie najdzie :confused: Tak naprawdę to dziś nie mam na nic jakoś ochoty :dry:

a ja bym zjadła dobre pyzy z mięsem tylko kto mi je zrobi a gotowe nie wiem czy beda smaczne:baffled: wiec popatrze tylko na fotke i zjem cos innego;-)

lasagna szybka w miarę i efektowna jak rozłożysz u gółry różne sery typu mozzarella zółty lub co mogę jeszcze polecić bo ostatnio robiłam nazywa się

idealne kotlety wołowe- nazwał je tak kucharz ( program kuchnia tv)
kotlet schabowy z kością grubość ok 2-3 cm włożyć do woreczka w szklance zrobić zaprawę: olej czosnek pieprz sol zioła ulubione i wlać do woreczka zostawić na godzinę w lodówce następnie rozgrzać olej na patelni położyć takie grubaśne kotlety razem z tą zalewą piec na złoty kolor z zewnątrz na jednej i drugiej stronie później włożyć na 20 minut do gorącego piekarnika aby doszły w środku naprawdę smaczne takie soczyste i czuć wszystkie przyprawy a dodatek to wedle uznania ryż ziemniaki pieczone w piekarniku aby wszystko się razem robiło

Miśka, to był taki boczek, co w sumie nie wygląda jak boczek, tylko bardziej jak polędwica, chodziło o to, żeby był posmak wędzonki. Kości Tomek nie wyjmuje, tylko czyści od środka i nadziewa wnętrze.
No ale kaczka jak kaczka, zawsze jest tłusta niestety.
ja nie lubię kaczki...jak mama tylko cosik do rosołu dorzuci to nie tknę...nie wiem skąd to mam

lasagna szybka w miarę i efektowna jak rozłożysz u gółry różne sery typu mozzarella zółty lub co mogę jeszcze polecić bo ostatnio robiłam nazywa się

idealne kotlety wołowe- nazwał je tak kucharz ( program kuchnia tv)
kotlet schabowy z kością grubość ok 2-3 cm włożyć do woreczka w szklance zrobić zaprawę: olej czosnek pieprz sol zioła ulubione i wlać do woreczka zostawić na godzinę w lodówce następnie rozgrzać olej na patelni położyć takie grubaśne kotlety razem z tą zalewą piec na złoty kolor z zewnątrz na jednej i drugiej stronie później włożyć na 20 minut do gorącego piekarnika aby doszły w środku naprawdę smaczne takie soczyste i czuć wszystkie przyprawy a dodatek to wedle uznania ryż ziemniaki pieczone w piekarniku aby wszystko się razem robiło

kotlety pewnie pyszne, ale dziś też mamlenia....
a lasagne lubię, ale sama jeszcze nigdy nie zrobiłam, bo nie wiem jaki sosik dodać..beszamelowego nie znam, a pomidorowy zawsze do spaghetti robie - wiec podobny smak - nie chce..

u nas na obiad NIC

ja nigdy nie daje beszamelowego bo nie lubimy ale widziałam że chyba knorr ma gotowy w proszku

a jak mi sie juz naprawde nic nie chce to robie albo placki zmieniaczane ( z paczki knorr) albo kotlety mielone;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry