• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

co do ZZO to myślę, że najlepiej będzie jak pogadacie z anastezjologiem. u nas w szpitalu, z tego, co zrozumiałam, żeby mieć ZZO trzeba spełnić warunek - min 4 razy trzeba być na zajęciach w szkole rodzenia, a potem z dokumentem potwierdzającym uczestnictwo jest spotkanie z anastezjologiem

reklama
Kachasek wszystko to sprawdzę - dzięki :-)

Efilo ale chyba jakoś dają radę to obejść - na pewno nie każda dziewczyna po ZZO ma migrenę. Jednak też się upewnię :-)

Dziewczynki
z moich informacji wynika że po ZZO nie wolno przez 24 godziny przywodzić głowy do klatki piersiowej. O ile przy cesarce jest to do zrobienia o tyle przy parciu nie za bardzo. Konsekwencją złamania tego 'zakazu' jest dwutygodniowa migrena.

Eee chyba nieprawda, bo ja miałam robione wieczorem, a rano już mnie przewieźli na normalną salę i w południe juniora przynieśli i nie pamiętam żadnych bólów głowy :tak:

To mi powiedział mój przyjaciel chirurg, który jest specjalistą w zakresie operacji kręgosłupa i głównie na takim znieczuleniu operuje. Dodając że to chamskie ze strony anestezjologów że nie mówią tego pacjentkom i ich nie uprzedzają.

Dzielę się z Wami ta informacją. I tyle.

Efilo czy ten ból głowy ma być następstwem podnoszenia głowy zaraz po iniekcji ZZO, czy 24h po skończeniu jego działania? Bo jeśli to pierwsze, to faktycznie wyklucza przecież aktywny udział w porodzie :baffled: A jeśli to drugie, to spotkałam się z tym zaleceniem - tylko wtedy nie wiedziałam, że dotyczyło właśnie tego znieczulenia.

Ja mialam tez to robione ale fakt faktem bole mialam ale dopiero 3 dni tak po porodzie...ale nie dam reki obciac ze to napewno od tego...raczej bym powiedziala ze z goraczki i niedotlenienia poniewaz w czerwcu upaly niemilosierne byly a ja z mala przesiedzialam 7 dniw szpitalu...Pamietam ze jeszcze w domu mialam kilka dni dosc ostre bole....
No i dodam ze w szpitalu niekt mi nic nie mowil zeby nie podnosic glowy...

reklama
Zapytałam gina o ZZO - konretnie o to, czy trzeba wcześniej robić jakieś badania. Powiedział że nie. No a potem się zagadaliśmy i już zapomniałam dopytać :zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry