• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

reklama
Jeszcze mi się przypomniało.
Powiedziałam ginowi, że jestem przed konsultacją okulistyczną i jest możliwość, że będę miała wskazanie do cc. Powiedział, że doradza tylko stanowcze naleganie na lekarza, żeby napisał kategorycznie "nie ma przeciwwskazań do pn" lub "zalecenie cc - przeciwwskazania do pn". Ponoć wielu okulistów wybiera "trzecią drogę" i wpisuje wskazanie do skrócenia 2 fazy porodu - sprowadza się to do użycia kleszczy albo próżniociągu :szok: Dobrze o tym wiedzieć...

Esia - czyżbyś się już zdecydowała na wywarcie nacisku na okulistę by zalecił cesarkę?

Powracając jeszcze do tematu nacinania krocza - ja przeczytałam już dawno taką publikację fundacji "rodzić po ludzku":
http://www.rodzicpoludzku.pl/pliki/Naciecie_krocza_koniecznosc_czy_rutyna.pdf

i muszę powiedzieć że argumenty za nienacinaniem i statystyki przytoczone w tej publikacji do mnie przemawiają. :tak:
Poczytajcie sobie jak macie troszkę czasu, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Byliśmy dzisiaj na usg i wiecie co....?! Okazuje się, że mój maluch wg swoich wymiarów ma już 33tyg i 4 dni!!!:szok: Więc termin z 18 czerwca zmienił się na 4,5 czerwca. No chyba że taki duży wyjątkowo będzie, teraz waży 2120g i już się główką odwrócił tam gdzie trzeba :-)
Więc zgłupiałam do reszty, bo sama nie wiem na kiedy się szykować:eek::confused:
Ale do porodu coraz bliżej :tak:

Agik-a moze taki duzy bedzie, chlopcy zwykle troszke wieksi sie rodza. Moja siostra miala podobnie, termin sie przesunal kilka razy z 8 czerca na 15 maja, a teraz lekarz mowi ze jednak chyba troche pozniej sie urodzi bo oznak porodu nie ma wcale. Tez ma chlopca ktory jest wiekszy niz normy przewiduja :-) Chlop jak dab :-)

Agik-a moze taki duzy bedzie, chlopcy zwykle troszke wieksi sie rodza.
różnie to bywa, chociaż (juz gdzieś pisałam) mój brat miał 56 czy 58 cm, a ważył niecałe 3 kg (ponoć wyglądał jak mała chuda małpka z długimi rączkami:szok: )
Agik gratuluję dużego potomka;-) :-D a jak się urodzi 2 tyg wcześniej, to też dobrze. po prostu szykuj się na czerwiec bez konkretnej daty;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry