reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Już po ❤️ Transfer miałam o 10.30. Wszystko poszło sprawnie tylko dostałam zjebki, że pecherz nie taki pełny. Ale tak chciałam. Ostatnio mialam pod korek i az mi cale ciało pulsowało. Nie czułam ze to bylo dla mnie dobre. Jak ma sie udać, to sie uda i na skromnie wypełnionym 😅 a jak u Ciebie?
A czy ten pełny pęcherz, poza ułatwieniem fizycznym samego transferu może mieć jakikolwiek wpływ na zagnieżdżenie? chyba nie?

reklama
A czy ten pełny pęcherz, poza ułatwieniem fizycznym samego transferu może mieć jakikolwiek wpływ na zagnieżdżenie? chyba nie?
Chyba wpływa na lepszą widoczność na usg wiec i na lepsze podanie zarodka. Tak mi mówiła pielęgniarka jak cierpiałam z bólu pęcherza czekając na transfer

U mnie powiedzieli, że wystarczy wysikać się rano i nie sikać już po przyjeździe do kliniki (a transfery miałam zazwyczaj około 9:40). Nie piłam w ogóle wody i nie czułam, że chce mi się sikać. Żaden z lekarzy nie mówił, że mam zbyt pusty pęcherz, a mam mocne tyłozgięcie.
Przy tylozgieciu wypełnienie pęcherza i tak nic nie da bo go nie wyprostuje 😁 mi kazali dla zasady trochę go napełnić

Z tego co czytałam na instagramie endoAgi (nie wiem czy kojarzycie) to przy adenomiozie np pelen pecherz przeszkadza i moze powodowac nadkurczliwosc czy cos takiego. Dla mnie to po prostu byl wielki ból ostatnio i nie chcialam powtorki

reklama
Dziewczyny czy po histerokopii z bjopsją brałyście wolne?
Ja odpoczywałam w dzień zabiegu, później byłam w pracy kolejnego dnia. Ale dobrze się czułam. Tylko moja praca jest typowo biurowa, pewnie jakbym miala cos dźwigać itp., to bym się oszczędzała. No i jestem na jdg więc jest trochę inaczej, pracoholizm trzeba mieć zakodowany 😵‍💫

Do góry