reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak się czujesz mamo?

Niedawno moja mama walczyła z nadwrażliwymi dziąsłami i dentystka radziła jej płukać usta szałwią kilka razy dziennie, używać tylko miękkiej szczoteczki, pastę jej zaleciła Elmex (nie pamiętam, jaki kolor, są różne rodzaje, chyba zieloną) i jeszcze jakiś żel czy inny specyfik, ale już nie pamiętam jaki. Na pewno choć trochę pomoże szałwia lub rumianek

reklama
z dziaslami to wyprobuj taki plyn do plukania jamy ustnej z apteki. teraz jestem u rodzicow i nie pamietam jak sie nazywa, ale moge ci napisac jak sprawdze. w kazdym razie ja poszlam do apteki i poprosilam cos na krwawiace dziasla i dostalam wlasnie to. i mnie pomoglo.

a na zgage rennie mi pomaga. mozna do wolni bo duzo wapnia to nawet dobrze dla dzidzi.

a ja o moich dolegliwosciach juz nie bede sie rozpisywac bo pisalam na innym watku.

Co do włosów to gowno prawda ja miałam zgage z Konradem straszna a mały urodził sie łyyyysy :yes: jak kolano i taki pozostał do roku:-D
Na wrazliwe dziasła witamina C pomaga . Mam tez ten problem wiec pytałam gina ,mi jeszcze potrafi z nosa leciec nawet przy kichaniu (lakkim)

AGUSIA jak wspomnialam z ta zgaga to tylko zabobon, a moja mama mi o tym powiedziala bo jak byla ze mna wciazy to nc jejnie dolegalo rzeczywiscie urodzilam sie lysa i slabe wloski mialam az do 13 lat...

Dzieki dziewczyny za porady dotyczace dziasel. Od jutra wypowiadam krwiawiacym dziaslom wojne! (bez krwi....:zawstydzona/y: )

A ja od wczoraj chodzę cała obolała... brzuch, kość ogonowa, pupa, krzyże.. tragedia :-(
Po 2 dniach siedzenia po 7 godzin przy kompie pod rząd nad projektami (wiem, wiem... można mi tylko 4, ale było tyyyyle pracy :wściekła/y: ) wymiękam, nawet nie miałam siły już żeby tu coś skrobnąć :zawstydzona/y:
Jutro chyba zrobie sobie Dzień Matki :-p i polenię się trochę w łóżeczku :happy2:
A na zgagę to słyszałam, ze dobrze banany jeść :-) ale nie sprawdzałam osobiście, bo sama zgagi nigdy nie miałam.

madzia24, to szybciutko herbatke zaparz, odzekaj 5 minut zeby troche ostygla, wrzyc gruby plaster ctryny, 3 lyzeczki miodu i pod kocyk leniuchowac!!! valbo mleczko z miodem i maslem jak wolisz. tylko pamietaj ze miod traci swe wartosci we wrzatku dlatego trzeba troche odzekac zanim sie doda.

reklama
Ja tez wrocilam dzis z uniwerku z bolem gardla i chrypka i wlasnie wypilam herbatke z cytryna i miodem i podczas robienia przypomnialo mi sie ze Lil Kate pisalas cos na temat miodu i skutecznosci tej mikstury ale nie wiedzialam co to bylo, wypilam herbatke i teraz dopiero jeszcze raz przeczytalam ze miodu nie powinno dodawac sie do wrzatku (to tak na temat koncentracji !:baffled: ) co oczywiscie zrobilam. Ale nic co przed snem wypije mleczko z maslem i modziem....bo moze zasnac mi bedzie latwiej. No wlasnie Dziewczeta, jak to u Was z zasypianiem i spaniem? Ja zasypiam ciezko za to mam bardzo bogate zycie senne i jak juz spie to potrafie (co juz kiedys napomknelam) spac 11- 13 godzin! Ale w zwiazku ze studiami sie to skroci....

Do góry