reklama

Jak się czujesz mamo?

poproscie o ktg nie w pozycji na wznak tylko nalewym boku.. i przed badaniem zjedzcie cos słodkiego i popukajcie do swych malenstw.. wtedy powinny sie obudzic.. ja na szczescie mam dobre ktg bo inaczej to juz bym zwariowała.. no bo po termnie..

reklama
dziewczyny a co ile wy dni jezdzicie na ktg:confused: bo ja mialam dopiero pierwsze i nie mam pojecia co ile trzeba robic takie badanie moja gin mi nic nie mowila tylko ze zaprasza na porodowke jak zaczna sie regularne skurcze:no:

Ja do tej pory mialam jedno ktg. A drugie chyba bede miala w przyszlym tygodniu tj. 40 tydzien ciazy. Moja ginka tez mi nic o tym badaniu nie mowi, a ktg mialam zrobione tylko dlatego ze poprosilam polozna ze szkoly rodzenia.

A ja jeszcze ani razu nie miałam ktg:baffled: To źle??Na usg tętno było zawsze prawidłowe. I na wizytach u mojej gin słuchała mi tętna takim głośniczkiem...

ja od 18 stycznia czyli terminu porodu z usg mam co tydzien.. ale to pewnie dlatego ze jestem bardzo dociekliwa i ze łozysko juz długo ma 3 stopien dojrzałosci wiec trzeba sprawdzac czy dzieciatku jeszcze jest tam dobrze..

W 37 tygodniu mala nie ruszala sie caly dzien, wiec przejeci pojechalismy na kontrole do szpitala na nocny dyżur. I wtedy mialam pierwsze KTG, a potem juz co kilka dni, zaleznie od lekarza, ostatnio nawet 2 razy dziennie.
Dzis bylam w drugim szpitalu, tam robiono mi KTG, tez nie musialam przyciskac guziczka zadnego, mniej stresujace takie KTG, bo nie ode mnie zalezy czy lekarz je oceni jako dobre czy nie.
A lekarz je ocenil jako doskonale ... po czym nakazal powtorzenie badania jutro.... :eek: A ja po prostu nie mam sily biegac nigdzie :sick:

reklama
a ja mialam najpierw ktg co 2 tygodnie, potem co tydzien az do przyszlego czwartku a jak sie jeszcze Malutka nie urodzi to potem bede miala co 2 dni....
jakos nie lubie tego ktg. dzis lekarka stwierdzila ze dziecko bardzo niespokojne.... jak spi zle, jak niespokojne tez zle. ja do niej: ja tez niespokojna, bo ta pelnia i w ogole, ona popatrzyla na mnie jak na glupia i mowi: bzdura z ta pelnia.... ale mnie pocieszyla.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry