reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Fredzia
A jak z tymi Szczepieniemi ?? Długo się potem czeka ?? Skokplikowane to ?
Raczej nie skomplikowane 😘. Najpierw trzeba zrobić test allo mlr i na wynik się czeka chyba 3 tygodnie. Jak masz mniej niż 40% to jest wskazanie do szczepień. Mam nadzieję że dobrze zapamiętałam słowa Paśniorka🤔.
Jak są zarodki to od razu mozna iść się szczepić, a jak nie ma to trzeba najpierw wykonać stymulację i je zamrozić. Czyli tak jak teraz u mnie. Paśnik powiedział że szczepienia gryzą się z lekami do stymulacji i że lepiej się przed nią nie sZczepic .
Można też po szczepieniach starać się naturalnie. Mnie Paśnik na to namawiał ale ja wolę mieć zarodki. Bo szczepienia trzymają pół roku i przez ten okres nie mogłabym zrobić stymulacji.
Jak wszystko ogarnięte to Paśnik wystawia skierowanie na szczepienia. Jedzie się z rana i pobierają krew od męża a ok 13-14 podają partnerce. Potem dwa tygodnie przerwy i następne szczepienie. Po tym min 3tygodnie przerwy i można robić transfer. Jesuui, ja to po chińsku tłumaczę 😂
Moje allo mlr wynosi 19% i potrzebne są 2 szczepienia.

Raczej nie skomplikowane 😘. Najpierw trzeba zrobić test allo mlr i na wynik się czeka chyba 3 tygodnie. Jak masz mniej niż 40% to jest wskazanie do szczepień. Mam nadzieję że dobrze zapamiętałam słowa Paśniorka🤔.
Jak są zarodki to od razu mozna iść się szczepić, a jak nie ma to trzeba najpierw wykonać stymulację i je zamrozić. Czyli tak jak teraz u mnie. Paśnik powiedział że szczepienia gryzą się z lekami do stymulacji i że lepiej się przed nią nie sZczepic .
Można też po szczepieniach starać się naturalnie. Mnie Paśnik na to namawiał ale ja wolę mieć zarodki. Bo szczepienia trzymają pół roku i przez ten okres nie mogłabym zrobić stymulacji.
Jak wszystko ogarnięte to Paśnik wystawia skierowanie na szczepienia. Jedzie się z rana i pobierają krew od męża a ok 13-14 podają partnerce. Potem dwa tygodnie przerwy i następne szczepienie. Po tym min 3tygodnie przerwy i można robić transfer. Jesuui, ja to po chińsku tłumaczę 😂
To może jeszcze w tym roku się wszytsko zgra ;)

Próbuję, ale mam co chwilę inne myśli, masakra jakaś. A ty na jakim etapie jesteś? Kiedy punkcja?
Kochana punkcje mam w poniedziałek, mąż w tym czasie oddaje nasienie a później ma biopsje. My mrozimy zarodki do badań genetycznych i transfer najszybciej koniec października - listopad więc jeszcze trochę ale skoro już tyle czekaliśmy to te 2 miesiące nie robią dla nas różnicy, oby tylko się udało.
A jak u Was?
Myśl pozytywnie, tyle tylko możemy zrobić, reszta już nie jest zależna od nas [emoji8]

Macie jakieś przesłanki do badań genetycznych czy wolicie dla pewności? My zrobiliśmy swoje badania genetyczne i nic nie wyszło to mam nadzieję, że to nie będzie problemem.. Wyniki kariotypow przyjdą niestety po transferze, ale mam nadzieję, że tam też wszystko będzie ok.
Kochana punkcje mam w poniedziałek, mąż w tym czasie oddaje nasienie a później ma biopsje. My mrozimy zarodki do badań genetycznych i transfer najszybciej koniec października - listopad więc jeszcze trochę ale skoro już tyle czekaliśmy to te 2 miesiące nie robią dla nas różnicy, oby tylko się udało.
A jak u Was?
Myśl pozytywnie, tyle tylko możemy zrobić, reszta już nie jest zależna od nas [emoji8]

Raczej nie skomplikowane [emoji8]. Najpierw trzeba zrobić test allo mlr i na wynik się czeka chyba 3 tygodnie. Jak masz mniej niż 40% to jest wskazanie do szczepień. Mam nadzieję że dobrze zapamiętałam słowa Paśniorka[emoji848].
Jak wszystko ogarnięte to Paśnik wystawia skierowanie na szczepienia. Jedzie się z rana i pobierają krew od męża a ok 13-14 podają partnerce. Potem dwa tygodnie przerwy i następne szczepienie. Po tym min 3tygodnie przerwy i można robić transfer. Jesuui, ja to po chińsku tłumaczę [emoji23]
Po chińsku? Chyba pierwszy raz czytam o tych szczepieniach i kumam o co kaman więc albo ogarnęłam gdzieś kiedyś chiński albo nieźle Ci idzie [emoji1787][emoji12][emoji1787]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry