reklama

Maj 2011

dokladnie, te 20 tygodni macierzynskiego to stanowczo za malo, niemowlak ktory ma 5 miesiecy przeciez sam sie soba nie zajmie

reklama
No ja sobie nie wyobrażam że takiego malucha w domu mam zostawić :( nie wiem może jakieś chałupnictwo sobie znajdę jako zarobek .... kurde nie wiem

przypominam:-)
[
prosze o zapoznanie się z ostatnio dodanym postem odnośnie listy majowej i czekam na prv ;)

https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...azne-informacje-43745/index2.html#post6605040

Nie kojarzę sobie,żeby ktoś mi kiedyś proponował herbatę z lipy więc nawet nie wiem jak smakuje ale skoro chwalisz to sobie zakupię :-)
ja słysząłam o lipie z miodem
ale to chyba nalewka była:-p:-D

paula niezłego stracha Ci córa narobiła:szok:
Witam was, muszę wam powiedzieć że w angielskiej telewizji jest taki program o kobietach które rodzą, jest to program dokumentalny i naprawde wszystko jest pokazane zamieszczę linka bo może któraś chce zobaczyć One Born Every Minute - 4oD - Channel 4 Jak klikniecie play to najpierw są reklamy, więc się nie przejmujcie niestety nie da się ich ominąć
hehe oglądałam to samo wczoraj na wątku mam z Irlandii:tak: jak polka rodziła .. a jej facet... no comment...:dry:
A ja mam do Was takie pytanie odnosnie spedzania czasu z dziecmi po ich urodzeniu.
Do jakiego czasu macie zamiar siedziec z dzieciaczkiem w domu? Ja myslalam o tym zeby nie wracac do pracy do momentu az mala ukonczy 3-4 latka i pojdzie do pszedszkola, ale coraz bardziej zaczyna przytlaczac mnie mysl ze P bedzie utrzymywal caly dom i ze mu finansowo nie pomoge... U mnie (pelnoetatowa)pomoc babc nie wchodzi w gre, o moja mama pracuja, mama P tez nie da rady. Nie chcialabym oddawac dziecka pod opieke kogos obcego(zlobek, niania). I w zasadzie tak ostatnio zastanawiam sie cojest najlepszym rozwiazaniem. A jak Wy planujecie to rozegrac?
ja nie mam z tym problemu;-)

ale u nas to jest inaczej...
znaczy jak miałam tylko jedno dziecko to pracowałam (nawet na czarno w czasie macierzyńsiego) ale wtedy kiedy D był w domu , akurat po zimie było w lutym zaczęłam , późńiej wróciłam do pracy jak sie skończyło ..
ale z róznych przyczyn o których pisałam kiedyś na innym wątki się zwolniłam
no i myśleliśmy ze jak nie zajdę jeszcze w ciążę to będę pracowac dorywczo kiedy mąż będzie w domu ,
i damy też małą do szkółki u nas są takie od roczku na 3-4 godzinki 3-4 razy w tyg się dzieci daje żeby się z innymi dziećmi pobawiły i pracowałabym tak pewnie do kilku lat
ale jak jest 2 dzieci to starszą będę dawała do tej szkółki na kilka goodzin a w tym czasie bęę odpoczywać i pewnie sprzątać:-p

no wkońcu na ratu udało mi sie nadrobić:-D

poziomki, kuruj się a nie siedź przed kompem! położyć się i odpoczywać

wisienka, ja mam plan powrotu we wrześniu do pracy,plus opiekunka na 8-10 godzin, bo mały będzie za mały na żłobek, poza tym będzie ciągle tam chorował więc i tak będzie ktoś musiał z nim siedzieć czyli powrót do opiekunki.Ale zobaczymy, to jest plan ,a wiadomo ,że plany czasami się zmieniają..

Ostatnia edycja:
Hejka :-)
Dzionek minął miło i spokojnie :tak:

Co do pytania wisienki:
Ja z Szymkiem w ciąży zostałam zwolniona dostałam tylko umowę do dnia porodu i od tego czasu jestem w domku.A mimo to że mamy tylko jeden dochód zdecydowaliśmy się na drugiego dzieciaczka trochę w myśl przysłowia "Bóg da dzieci to i da na dzieci" :-D
a tak na poważnie to z góry Wam powiem że nie liczcie na żadną pracę tzw. domową chyba że macie na myśli coś w stylu jak robi mandrzejczuk i marzenka to co innego , ale tak że znajdziecie coś dorywczego do domu :no: raczej nie ma szans mówię to z własnego doświadczenia przynajmniej Ja na taki rodzaj pracy nigdzie nie trafiłam.:dry:
a faktem jest że bez sensu wracać do pracy i tak jak Jolek napisała opłacać z tego opiekunkę :confused: chyba że dość spora gotówka zostaję i tak w domu to co innego.
Te które nie stracą pracy to chyba pozostaje wychowawczy to tak właśnie to tych 2-4 latek dziecka a potem już przedszkole i można wracać do pracy. Czasami też wiem że pracodawcy idą na rękę i na wychowawczym pozwalają dorabiać nie wiem dokładnie na jakich zasadach ale moja koleżanka tak się dogadała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry