• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
;-);-);-):laugh2:

p1040468le6.jpg

Emilka nam na malarkę jeszcze wyrośnie...no pięknie

No śliczna jest ta Emilki praca :tak: Koniecznie schowaj ją Gosiu na pamiątkę :tak: Ja też mam schowaną naszą pracę malarską.

A Oli od dziś przy biciu sobie brawa mówi "bawo".
Normalnie codziennie jakieś nowe wyrazy ostanio powtarza :szok::tak:

Jest jeszcze coś co mnie rozbawia, jak wychodzę z Oliwką z domu, to ubrana już lata po całym mieszkaniu i podaje wszystkim rękę mówiąc "cze" (cześć).
Na dworzu też wszystkim dzieciom w mniejwięcej swoim wieku podaje rękę i mówi "cze" ale zauważyłam, że większość dzieci nie jest tego nauczona i nie wie o co Oliwce chodzi, dopiero starsze kumają o co jej biega.
Coś mi się przy okazji przypomniało - nie pamiętam, czy juz nie pisałam tego, moze się powtarzam, ale przy piaskownicy przewrócił się jakiś dwulatek, i leżąc na brzuchu wyciągał w górę dłoń, żeby mu ktoś pomógł wstać. Oli jak to zobaczyła, to podbiegła do niego, podała mu "cześć" i odeszła :-D A chłopczyk myślał, że mu pomoże wstać :-D

Kasiad rzeczywiście zabawnie to musiało wyglądać w tej piaskownicy :-D
Och chciałabym, żeby Milenka już zaczęła mówić... ale ona chętnie mówi tylko "pa-pa"... DA rzadziej, TATU jeszcze mniej a MAMA to juz prawie wcale... i na tym kończy się jej repertuar.
Podziwiam Wasze dzieciaczki ile one już mówią! Jestem w szoku! Moja nadgoni pewnie za jakieś pół roku jak nie dalej...

A ja mam wszystkie swoje "dzieła" od pierwszego do podstawówki:)
A Milenka jeszcze nie zaczęła tworzyć, na razie kredki są dobre do zjedzenia, ale nie do rysowania ;)

reklama
Gosia śliczny rysunek ;-)
ja wszystkie "dzieła" Antka chowam na pamiątkę :-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Joasiek moja Małgosia ma nie większy repertuar niż Milenka. Mówi chętnie: mama, dada, papa, daj, lolek, tam :tak:
Ale generalnie buzia jej się nie zamyka;-)
Nie przejmuję się tym, bo ja do 20 miesiąca nie mówiłam i nagle zaczęłam.. ponoć pełnymi zdaniami:-p:szok: Przynajmniej taką historię opowiadają rodzice.
Więc wiele wskazuje na to, że nasze dziewczynki jak się rozgadają to na całego:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry