• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Przyjemne uczucie Susumali, jak nasze maluszki okazują już nam jakie jesteśmy dla nich ważne, prawda? :-)
Ja lubię to uczucie, kiedy się schylam twarzą nad Oliwką, a ona z taką promienną buźką pełną zaufania patrzy na mnie i bada rączkami moją twarz.

reklama
Zobaczcie jak Oliwka garnie się do siadania. Jęczy dziś cały czas i nie chce leżeć, więc ja mówię do niej:
- Dobrze, nie chcesz leżeć, to udowodnij, że umiesz utrzymać się na siedząco.
Posadziłam ją a ona przez ok. 10 sekund utrzymywała się w pozycji siedzącej :szok:. Jaka przy tym była szczęśliwa :laugh2: A jak juz się zmęczyła, to zapierała się rękoma o nogi, żeby tylko jak najdłużej utrzymać się w pionie (widać to na ostatnim zdjęciu) :-D

Też jestem w szoku. Boję się ją jeszcze tak sadzać ze względu na kręgosłup, to było na krótko. Niby piszą, że jak dziecko jest w stanie się samo utrzymywać coraz dłużej to znaczy, że już organizm jest przygotowany na to siadanie, ale Oliwka ma dopiero trochę ponad 4 miesiące, więc jeszcze ma czas na siadanie.

Oliwka super siedzi:-D(uwielbiam jej wałeczki-nic na to nie poradze:-D:tak:).Moj starszy synek rwal sie do wstawania od razu gdy sie chwytało do siadania.Jak mial 4 m siedzial podtrzymywanay,a jak 5 to stal za jedna reke:szok:.Widocznie Oliwka bedzie sie szybko fizycznie rozwijac:tak:.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry