• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Milenka raczej nie przekręca, jak jest długi i trudny wyraz to go mówi trochę niewyraźnie, jedyny wyraz który uparcie mówi nie tak jak trzeba to kapijusz = kapelusz :tak:

:-D:-D:-D

Hubek do wczoraj w ogóle nie mówił dziadek, czy dziadzia. Przy stole wymieniał wszystkich, kto siedzi, a jak dochodziło do dziadka to pokazywał paluszkiem i usmiechał sie niesmiało:-D:-) a wczoraj wreszcie sie przełamał: chciał bardzo by dziadek zjadł z nim kolację,ale mój tata wyszedł do pokoju obok i mówię do Hubka" zawołaj dziadka bo dziadek nie wie że go wołasz jak pokazujesz paluszkiem a dziadek jest obok w pokoju i nie widzi" no i Hubek sie wkurzył i zawołał "dziadzia":-D

No nie mog,maluchy bezbłędne.
U nas ostatnio mamusia,tatuś,babusia:-D,dziadziuś,a nawet lalunia lub lalusia:-DJa mówię do niego normalnie,a on sobie podobał zdrobnienia.A poza tym prawie wszyscy mówia do Kuby w pierwszej osobie,a Kuba o sobie w trzeciej np."bubuś idzie'...

Hubek o sobie mówi "ja" i za nic nie chce powiedzieć jak ma na imię, gdy ktos go pyta:-D
a jak się bawi jakimis figurkami to zawsze muszą byc trzy: mama, tata, ja:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry