• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Hubek coraz wiecej mówi, zaczął uzywac czasowników w końcu:tak::tak::-D wszystko powtarza , przekręca jeszcze wyrazy, zamiast "r" zwykle jest "j" albo "l",, no i wchodzenie po drabinie, po schodach to dla niego ciagle"ging gong gong":-D nie mam pojecia skąd mu sie to wzięło:eek::-D

a w ten weeken usłyszałam wreszcie" KOCHAM MAMUSIĘ":tak::tak: aż sie popłakałam z radości:zawstydzona/y::sorry::-) wczesniej jak mu mówiłam, ze go kocham to on mocno mnie przytulał, ale nie potrafił powiedzieć...

reklama
Ale słodkie maluchy.
Kuba "nawija"od momentu otworzenia oczu rano(a czasem przez sen nawet:-D),buzia mu sie nie zamyka.Ładnie odmienia,mówi w pierwszej osobie,czasem cos przekręci,ale poprawiony raczej pamięta.

w końcu zaczoł interesowac sie kolorami,zaczyna pytac i uczy sie kolorów.(większosc dzieci ma to za soba,ale ja dumna jak paw),he,he.

Julcia nauczyła sie mowic....
Pasiam mamo........co ma znaczyc przepraszam mamo.....
A nauczyla sie tego od Oliwi....w sobote:-)

Na pytanie jak masz na imie tez juz odpowie
Jula
a na pytanie ile ma Julia lat pokazuje dwa paluszki i mowi JA MAM:sorry2:

Bierze jakas duza ksiazke to mowi
ciezkie.....

Widze ze mi sie dziecie rozkreca po malutku.....:-):tak:

brawa dla Julaska:-)

Hubek sie rozkręcił na całego:tak::tak: az czasem juz mam dośc tego gadulstwa:zawstydzona/y::sorry2::-D ale nie uciszam go , tylko sobie myslę: weź sie kobieto zdecyduj, najpierw chciałaś zeby mówił teraz chcesz ciszy:-D:-D i słucham jego opowidanek i tłumaczeń w stylu: "to jest takie... takie... takie coś":-D:-D" tutaj sie zakłada, takie takie.....":-D:-D

a wasze dzieciaki też wszystko mówia : taki pan, taka pani, taka miska, taka piłka:confused: u nas wszystko jest TAKIE:-D:-D

Oli nie miała etapu takie ale za to miała etap trochę :-D tzn mówiła Chcę trochę coli itp, w większości zdań wciskała to trochę. Teraz już jej to samo minęło, mówi normalnie :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry