• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

no wiecie co no muszę Wam to napisać jestem duma jak paw:
Szymek dziś zjadł obiad przy użyciu widelca i NOŻA.:szok: jak pięknie sobie radził z nakładaniem nożem na widelec. fakt miał pokrojonego kurczaczka ale nie wkuwał nic na widelec tylko nożem ładnie no szok a ja głupia tak patrzyłam że całkiem zapomniałam lecieć po kamerę do pokoju :zawstydzona/y:

Jestem pod wrażeniem.
U nas niestety nawet samodzielne jedzenie dalekoooo w tyle.Tzn. je sam,ale:confused:

reklama
Karola musisz być bardzo dumna, bo nie często się zdarza, żeby 3latek operował nożem;-) Ogromnie gratuluję Szymciowi nowej umiejętności:tak::tak:
U nas samodzielne jedzenie łyżką, widelcem bez problemów, nożem chce zacięcie kroić, ale ja jakoś nie mam przekonania:-p Za to pozwałam mu kromki masłem smarować, bo to lubi i idzie mu coraz lepiej:-)

no ćwiczyć trzeba bo w końcu w przedszkolu nikt go karmić nie będzie.ale muszę powiedzieć- mamy 2 obiad zaliczony z nożem-że zdecydowanie lepiej idzie jedzenie bo sobie tym nożem dociska wszystko do widelca i mniej spada.jeśli bym powiedziała,że nic nie spadnie to bym kłamała. wiadomo spadnie, ale trening czyni mistrza.

a co do kamienia to jak już mu się jeść nie chce i zaczyna się wiercić to zawsze Szymek mówi, że jest zmęczony tym jedzeniem i chce by go karmić.:baffled:

Brawo dla Kubusia, Hubka i Szymka :tak:

Oliwka nożem nie je, chleb sobie czasem smaruje, ale wychodzi jej tak sobie hehe.
Liczyć za to potrafi dokładnie do 13tu :tak: cyfry od 14tu do 20tu też zna, ale te to już niekoniecznie wymienia pokolei :-D

a u nas też z zapamiętaniem jak nazwywają się liczby cienko ale jak ma ułożyć to ułoży od 1-9 bez problemu tylko nazwać oj cięzko
jeden-pięć-trzy-pięć-dwa-pięć:-D

reklama
policzy do 8... po angielsku!:tak::-):tak: pomija coprawda "four" ale jak mu sie w tym momencie podpowie to do "eight" dojedzie bez problemu:tak::tak: Dora czyni cuda:-D mimo, ze ogladając bajke nie zawsze chce powtarzać to jednak w główce zostaje i potem w zabawie sobie rozmawia:-D:tak::-)​

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry