• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
No to wklejam filmik z siedziącą Oli. Posadziłam ją trochę za daleko od stojaczka z zabawkami, więc nie była w stanie dosięgnąc na tyle zabawek, żeby się nimi swobodnie bawić, ale potem posadziłam ją bliżej (tylko już nie nagrywałam) to uruchamiała muzyczkę i światełka rączkami.

YouTube - Oliwka siedzi

Kasiad:szok:.Oliwka jest boska.Ma naprawde mocny kregoslup.Pewnie szybko sie nauczy samodzielnego siedzenia.Zreszta juz jej to wychodzi.Troche ja znosilo momentami na boczki,ale pieknie sobie radizla ,łapiac rownowage.Konrad by od razu fiknał:-D

Mi to się wydaje, że ona tak się wzmocniła na tych ćwiczeniach metodą Vojty. Przecież jak miała 2 miesiące to główkę dźwigała na poziomie 1-miesięczniaka. A po ćwiczeniach - nagła zmiana.

Wiktoria też bardzo lubi pozycję siedzącą:tak:Sama też potrafi się utrzymać w takiej pozycji, nieraz jeszcze ja znosi na boki:-D, ale jak na niecałe 5 miesięcy to jest naprawdę bardzo silna. Siedzenie najlepiej jej wychodzi w wózku, foteliku i w łózeczku. Przekręca się z plecków na brzuszek, w drugą stronę jej nie ciągnie;-), pewnie na razie. Na brzuszku przesuwa się w różne strony, coś w rodzaju pełzania. No i podciągana za ręce zaczyna wstawać na nóżki:szok:, siedzenie jej już chyba nie wystarcza. Na tych nogach to lubi sobie też postać na moich kolanach.

Ładnie Wiktoria siedzi :tak:
Oli też staje na nogi, ale ja jej nie pozwalam, krzyczę na Tomka jak ją stawia. Mam takiego chopla, bo moja starsza córka miała strasznie krzywe nogi długo i baliśmy się, że nie wyprostują jej się do końca. Paulina co prawda miała złą przyswajalność wit D3 a Oli nie ma tego problemu, ale ja i tak boję się "powtórki z rozrywki". Potem zeskanuję jakieś zdjęcie Pauliny jak była mała i Wam pokażę jak strasznie miała krzywe nogi to zobaczycie same, że ten mój strach jest uzasadniony.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry