Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
U nas tak samo. Trzymając go pod paszkami chodzimy po całym domuFajnie nauczył się stawiać kroczki, a jak coś mu się spodoba albo go zaciekawi to tak zasuwa że szok
Już mnie czasem kręgosłup boli
A Vi nie ma jeszcze pół roku
Jak siedzi to wyciąga rączki do góry, żeby go podnieść, a jak jest na leżaczku to łapie "drążek" na którym wiszą zabawki i się podnosi - muszę uważać, bo już raz mi stanął prawie
:-)

Ale też się rwie.....
Bo u nas to "ma-ma" jest ostatnio na topie (oprócz tego jest mnóstwo też innych dźwięków, ale ma-ma najwięcej), najczęściej gdy mnie woła bo została na chwilke sama, to od razu jest ma-ma, albo ma-ma-ma.... a czasem ma-ma ma-ma.... pewnie to jeszcze za szybko, chociaż ja Milenie juz od dłuższego czasu po kilka razy dziennie pokazuję gdzie jest mama, a gdzie Milenka i powtarzam jej pokazując do znudzenia... mama - Milenka - mama - Milenka....Od 6 miesiąca dziecko gaworzy,czyli powtarza sylaby ba-ba,ma-ma,ta-ta,ale nie ma to jeszcze konkretnego znaczenia.Od 10 miesiaca powtarza własne i zasłyszane słowa, i zdarza sie,że przypisuje im znaczenie.Takie w pełni świadome wypowiadanie słów to ok.1 roku.Od kiedy właściwie dziecko ŚWIADOMIE może zacząć wypowiadać wyrazy?
Zastanawiam się czy ja wogóle odróżnię świadome "ma-ma" od nieświadomegoBo u nas to "ma-ma" jest ostatnio na topie (oprócz tego jest mnóstwo też innych dźwięków, ale ma-ma najwięcej), najczęściej gdy mnie woła bo została na chwilke sama, to od razu jest ma-ma, albo ma-ma-ma.... a czasem ma-ma ma-ma.... pewnie to jeszcze za szybko, chociaż ja Milenie juz od dłuższego czasu po kilka razy dziennie pokazuję gdzie jest mama, a gdzie Milenka i powtarzam jej pokazując do znudzenia... mama - Milenka - mama - Milenka....
Od kiedy dziecko jest świadome tego co mówi??
)
i wtedy jest le-le albo łe-łe... tylko przy mnie ciągle jest ma-ma... 

:-)