reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

marcóweczki w kuchni :)

ja dziś zrobię gulasz do tego kaszę i może do tego mizeria
tez pomysłów nie mam coś na gotowanie,
najchętniej to bym śledzie jadła właśnie były na śniadanie, w sumie do ziemniaków na obiad tez mogą być :-D
 
reklama
anula_mm to prawie tak jak ja, różniesz kasza gyczana i gulasz ale zamiasta mizeri, pomidorki z cebulką i śmietaną.
 
u mnie do obiadu jeszcze sporo czasu czekam na męża jak wróci z pracy pewnie coś po 17... ale zgłodniałam, a jak byłam w sklepie to pierożki z truskawkami tak na mnie patrzyły z zamrażalki że nie mogłam się im oprzeć, właśnie się woda na nie gotuje :-)
 
U mnie wczoraj na obiad:
Makaron ZITI
[FONT=&quot]makaron rurki 30.0 dekagramów [/FONT]+ cebula 1.0 sztuka [FONT=&quot]czosnek ząbki 2.0 sztuki cukinia plasterki 1.0 sztuka papryka czerwona paski 1.0 sztuka ser mozzarella kulka 3.0 sztuki [/FONT]oliwa z oliwek 3.0 łyżki + ser żółty starty 10.0 dekagramów + sól do smaku okolo 1.0 szczypta pieprzu 1.0 szczypta
Na oliwie usmażyć warzywa, pod koniec dodać czosnek i doprawić. Makaron ugotować al dente. Wymieszać makaron z warzywami. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, układać warstwę makaronu z warzywami i warstwę mozzarelli naprzemian. Na końcu posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni na ok. 20 minut aby się zarumieniło

robilam pierwszy raz wedlug tego przpisu i wyszedl przepyszny... no tylko bez papryki - bo w domu nie mialam :)
no i makaron to musza byc takie grube rurki duze - nie male :)

tak sie wczoraj objadlam na obiad, a na kolacje jeszcze z Moja Miska dokanczyalysmy co zostalo ;)
 
reklama
postanowiłam podzielić się z Wami naszą ulubioną sałatkę:

proporcje w zależności od ilości osób do pałaszownia:)

rukola
suszone pomidory (kroimy w paseczki lub kostkę jak kto lubi)
ser mozzarella kuleczki
komidorki koktajlowe - ja kroje je na ćwiartki
papryka
zielony ogórek
papryczki nadziewane serkiem - można je kupić w auchan w pojemniczkach są w zalewie z oleju, widziałam też w almie na wage
do tego do pochrupania ziarna słonecznika

zalewyamy to wszytsko sosikiem ja robie sobie go w małym słoiczku i wszytsko razem tam mieszam i zalewam sałtkę tuż przed podaniem na stół) troszkę zalewy z suszonych pomidorow, troszkę z papryczek, oliwa z oliwek, czosnek ja lubie dużo, cytryna, cukier, pieprz, łyżka musztardy

gdy do sałatki dodamy porkojoną pierś z kurczaka to będzie bardziej treściwa i super nadaje się na obiad lub kolajce :)

SMACZNEGO :) jak dla mnie smacznie i zdrowo
 
Do góry