Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Hej dziewczyny, jak Wam idzie jedzenie ryb? Ja jakos nie mogę sie zmusic, wiem, że trzeba, bo zdrowe, ale naprawde sam zapach strasznie mnie odrzuca, a w sumie nie mam juz mdłosci i innych rewolucji, wszystko przeszło, tylko te rybska... ech. Próbowałyscie je czyms zastepowac? jakies suplementy lekarze lalecali?
I jeszcze jedno, czy uwazacie że mozna w ciązy jesc kabanosy? Ja wcinam, ale zaczełam sie zastanawiac czy one nie sa surowe, tzn tylko wedzone i suszone? Myslicie że powinnysmy jesć tego typu wedliny?
Dzieki i pozdrowienia dla wszystkich!!!
A-niesie ja też nie jem ryb . Nie znam się na nich i nie wiem które kupić . Bo niektóre to bardziej nawet zaszkodzić mogą niż pomóc
Ja kupuję sól morską ( jod ) i używam siemienia lnianego ( omega-3 ) żeby zastąpić rybki
ZUREK
obgotujemy kawałek boczku wędzonego . Jak będzie miękki to wyciągamy z wody .
Wlewamy do tego żurek z butelki
dodajemy kostkę rosołową ( bez kostki nigdy nie wyszedł dobry )
podsmażamy albo i nie kawałek wiejskiej w plasterkach i wrzucamy do żuru
gotujemy jajka , pokrojone na talerzu zalewamy żurem podajemy z chlebem .
Wieczorem najwyżej będą poprawki![]()
Mini - musze spróbować zrobic twoj żurek ja robie nieco inaczej :
gotuje biala kielbase zostawiam te wode wyjmuje kielbaske obieram z flaczka podsmarzam, pozniej podsmarzam wedzony boczek i cebulke mała, dodaje do wody, która została po białej i zalewam zurkiem w kartonie z KRAKUSA koniecznie, do tego gotuje ziemniaczki lub nie. Moja rodzinka sie zajada. teraz musze spróbować twoja wersje hehe pozdrawiam
A dzisiaj mam placek po zbojnicu![]()
)
)