reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
u mnie w pl sklepie sa polski sloiczki, ale licza sobie za nie 2 razy tyle co za angielskie wiec sobie daruje, albo bede kupowac okazjonalnie....
Klaudzia gdzie kupujesz warzywka bo ja znalazlam marchewke ziemniaki organiczne ale innych to nie widzialam organicznych w supermarkecie

Katrenki tez wlasnie znalazlam tylko te warzywa ale w miescie obok jest sklep ORGANIC FOOD czy jakos tak sie nazywa wiec przejade sie tam i zerkne.

A co do sloiczkow to u mnie w PL sklepie zycza sobie funta za jeden w tesco czy morrissonie sa po 40-50 pensow wiec naprawde drogo a angielskie sloiczki jak widze jaki maja sklad bogaty to az mnie cos bierze (mieso od 4 miesiaca plus do tego pelno warzyw w jednym) no jak na poczatek to wydaje mi sie naprawde za duzo na takie brzuszki a nie ma zwyklych typu marchewka z jabluszkiem czy marchewka i ziemniaczek itp.

a do jakich marketow chodzicie? w sainsbury prawie kazde warzywo mozna dostac w wersji organic,np pasternak bo pietruszki w uk nie ma, buraczki - juz ugotowane

Sainsbury's online groceries
tam sa dwie strony, na drugiej jest pasternak - parsnips i szalotka

tesco tez musi miec wiecej niz ziemniaki i marchewka

a ja dzisiaj dalam malemu zupke jarzynowa ze słoiczka to wcinal ze szok :D i jeszcze krzyczal ze za wolno :D i co mi sie spodobalo to juz nie pcha raczek do miski tylko grzecznie se leza :) a no i dzis jadłam banana :) i malemu dalam to tak ssal ze szok :) i pozniej smial sie smieszek moj :) jak juz nie chcial wypychal jezykiem :) a no i pozniej sie pytalam jak tam smakowało to on w śmiech :) eh ten moj synek :) ...

a do jakich marketow chodzicie? w sainsbury prawie kazde warzywo mozna dostac w wersji organic,np pasternak bo pietruszki w uk nie ma, buraczki - juz ugotowane

Sainsbury's online groceries
tam sa dwie strony, na drugiej jest pasternak - parsnips i szalotka

tesco tez musi miec wiecej niz ziemniaki i marchewka
ja zakupy robie w morrisons, sainsbury jest moim zdaniem sporo drozszy,
co do sloiczkow to oganix ma marchewke ze slodkim ziemniakiem a co doreszty sie zgadzam za bardzo urozmaicone jak na poczatek, ja kupuje tylko taki mix warzywny
Product Details - Mixed Vegetable Medley
jest tez wersja z pietruszka zamiast marchewki kupilam jeden ale jeszcze nie probowalam

o na stronie tez maja ziemniak i marchewka Product Details - Tender Carrots & Potatoes ale ja go w sklepie nie widzialam

co do buraczko od kiedy mozna podawac buraczki bo podobno sa bardzo dobre na zatwardzenia, a u nas znowu straszny z tym problem....

Mamy taka sytuacje ze babcia mojej lepszej polowy (czyli prababcia Idy) mieszka na takiej wsi ktora samochodu nie widziala, w zwiazku z tym warzywa mamy tamtejsze, jaja mamy tamtejsze, kurka juz sie dla nas hoduje i swinka i krowka i krolik (ugh), jagniencine mam zamiar sciagac od znajomych z gor, owoce kupujemy w sklepie "ekologicznym" ale wiadomo ze nie jestem pewna na 100% owej ekologicznosci owocow.

Ojej, to ty masz wszystko zaplanowane, ja bede kupowac produkty typu Organic w UK, jak kazdy tutaj, ale chce dodac, ze moje kolezanki w Polsce normalne rzeczy kupowaly i dzieciom nic nie bylo. Mysle, ze nie nalezy przesadzac. Wiadomo, najlepsze produkty krajowe, swierze, ekologiczne, ale nie kazdy ma dostep do takich wsi ekologicznych:) Poza tym warzywa kupowane na straganie tez moga byc pryskane, nigdy nie mamy pewnosci skad zywnosc pochodzi.

Katrenki tez wlasnie znalazlam tylko te warzywa ale w miescie obok jest sklep ORGANIC FOOD czy jakos tak sie nazywa wiec przejade sie tam i zerkne.

A co do sloiczkow to u mnie w PL sklepie zycza sobie funta za jeden w tesco czy morrissonie sa po 40-50 pensow wiec naprawde drogo a angielskie sloiczki jak widze jaki maja sklad bogaty to az mnie cos bierze (mieso od 4 miesiaca plus do tego pelno warzyw w jednym) no jak na poczatek to wydaje mi sie naprawde za duzo na takie brzuszki a nie ma zwyklych typu marchewka z jabluszkiem czy marchewka i ziemniaczek itp.

Ja wiekszosc zakupow robie w Sainsburym, tam jest sporo produktow typu organic, sa jablka i gruszki, marchewka, ziemniaki itd. Mysle, ze prosciej na poczatek takie jedno-, dwuskladnikowe warzywne papki robic samemu, kupowac samej marchewy i jabkla sie nie oplaca, chyba ze jakies dania z mieskiem wieloskladnikowe, ja tez bede robic wszystko sama, sloiczki okazjonalnie bede kupowac w UK, bo te same w sklepach polskich maja podwojna cene, jeszcze jak sie promocja trafi to mozna za grosze kupic. Jedyne, czego tutaj sie nie je, to krolik, nie ma go ani na swierzo, ani w sloiczkach tutejszych, ale tu tez sa inne nawyki zywieniowe.
My jutro konczymy 6 m-cy:) I od soboty jedziemy z marcheweczka:)

Acha, swierze buraki, pietruche itp. mozna kupic u pakistanow w sklepikach:)

reklama
jest krolik. niedawno kupowalam i jeszcze pol mam w zamrazarce :)
ale nie w markecie tylko u rzeznika, placilam £4,5 za sztuke, ale wiadomo,zalezy od wagi

Do góry