reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

VEGETa, maggi i trochę pieprzu :)
Swoją drogą w mojej książce o rozwoju dziecka przy rozszerzaniu diety jest napisane, żeby pierwszą zupkę lekko osolić albo osłodzić, żeby była smaczna...

No własnie moja mama mówiła mi, zebym tak ugotowała lekko osoliła i osłodziła - ona tak gotowała dla Syna mojej siostry z 17 lat temu. Mam starą książkę kucharską z działem dla niemowląt, muszę tam zajrzeć co jest napisane. Myślalam, ze to moja mama taka głupiutka a tutaj to wyczytała pewnie w książce. To tak samo jak kiedyś zabraniali dzieci dokarmiać w nocy i niektóre płakały pół nocy.......ale o tym już pisałyśmy ;)

reklama
Alanowi wczoraj zaserwowalam danie "delikatna marchewka". Nie plul. Ale zjadl moze z lyzeczke i zachwycony nie byl.
Boszeee jak jak mam wrocic za 2 miesiace do pracy jak on tak je...

Co do solenia. ja zaczelam dosalac dania Maciusiowi jak mial okolo roku.

Igor uwielbia marchewke lub marchewka+ziemniak. Wczoraj zjadł półtora słoiczka plus do tego wytrąbił całego cycka :O:

Jutro idę do lekarza mam nadzieję że mleko przpisze... Ale mam doła zabierać mu cycka:(((( mam doła jak to zrobić delikatnie ;(((

Wczoraj go nakarmiłam i odstawiłam do spania, już do wózeczka nawet żeby D go polulał, dotąd wył aż musiałam dać cyca.Ja nie mam silnej woli :((((

Igor uwielbia marchewke lub marchewka+ziemniak. Wczoraj zjadł półtora słoiczka plus do tego wytrąbił całego cycka :O:

Jutro idę do lekarza mam nadzieję że mleko przpisze... Ale mam doła zabierać mu cycka:(((( mam doła jak to zrobić delikatnie ;(((

Wczoraj go nakarmiłam i odstawiłam do spania, już do wózeczka nawet żeby D go polulał, dotąd wył aż musiałam dać cyca.Ja nie mam silnej woli :((((
Jak powiesz, ze chcesz przejsc na karmienie mieszane a stopniowo na sztuczne bo np wracasz do pracy to mysle ze dr nie bedzie robic problemu...Moja nie robila.
Ja tez nie mam silnej woli...jak maly za dlugo zasnac nie moze i placze, to choc wiem ze nie jest glodny to tez podaje cyca na uspokojenie...I same sobie tak zaprzeczamy...Bo chcemy dziecko oduczyc a same podajemy "nadliczbowo".

...

a ile dajesz tego ziemniaka na maly sloiczek marchewki np? czy masz gotowy jakis taki sloiczek?

u nas pierwszy raz dzisiaj pare lyzeczek sloiczka pt.:jablko + marcher(9%) Gerbera i bylo pyszne :)
mam tez bobovity (tam marchwi jest 33%)ale tam jest znacznie wiecej marchewki to zobaczymy jak skonczymy ten sloiczek

a ile dajesz tego ziemniaka na maly sloiczek marchewki np? czy masz gotowy jakis taki sloiczek?

u nas pierwszy raz dzisiaj pare lyzeczek sloiczka pt.:jablko + marcher(9%) Gerbera i bylo pyszne :)
mam tez bobovity (tam marchwi jest 33%)ale tam jest znacznie wiecej marchewki to zobaczymy jak skonczymy ten sloiczek
skonczyly sie zapasy od teściowej ( czekamy na dostawę ) i kupuję Hipp ziemniak z marchewką

Ale miałam akcję przed chwilka z Igorkiem:-D:-D

Bawi się na macie ale cos mu sie chyba znudziło więc go wzięłm na kolana bo się popłakał ciamajada mała:-D..(wstępniak taki:-D), siedzi i siedzi a ja jem deser ( sojowy waniliowy mniaam), a ten probuje wyrwać mi łyżeczkę no to dałam mu liznąć!!!!!!!!!!!Jezuuuuuu jak zaczął piszczec , tak mu posmakowało, cały zaczął skakać nogami machać że on chce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!Wiedząć że to raczej jeszcze za wcześnie na takie przysmaki myśląć szybko dałam mu jabłuszko ze słoiczka ( dobrze że kupiłam dziś:-))...no to mu też przypasowało, cały słoik wszamał....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
skonczyly sie zapasy od teściowej ( czekamy na dostawę ) i kupuję Hipp ziemniak z marchewką

Ale miałam akcję przed chwilka z Igorkiem:-D:-D

Bawi się na macie ale cos mu sie chyba znudziło więc go wzięłm na kolana bo się popłakał ciamajada mała:-D..(wstępniak taki:-D), siedzi i siedzi a ja jem deser ( sojowy waniliowy mniaam), a ten probuje wyrwać mi łyżeczkę no to dałam mu liznąć!!!!!!!!!!!Jezuuuuuu jak zaczął piszczec , tak mu posmakowało, cały zaczął skakać nogami machać że on chce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!Wiedząć że to raczej jeszcze za wcześnie na takie przysmaki myśląć szybko dałam mu jabłuszko ze słoiczka ( dobrze że kupiłam dziś:-))...no to mu też przypasowało, cały słoik wszamał....

dobre :) igorek mial chec na jogurt :)
a te jabluszka, owoce ze sloika dajecie cieplejsze? bo ja tak i sie zastanawiam czy moze mozna w temp pokojowej

poszukam z hipa z ziemniakiem, bo gerbera i bobovity nie trafilam w hurtowni

Ja zawsze podgrzewam wszystko w ciepłej kapieli wodnej, mam mikrofalówkę - ale niezdrowa ;D, mam podgrzewacz Aventu ale za długo się podgrzewa. Ja wszystko dla siebie też podgrzewam, nawet picie i wodę - dodaję cieplejszej wody. Temp. pokojowa u nas to dosyć chłodne jest wszystko a ja często miałam gardło chore, więc taka przesrana jestem z tym podgrzewaniem. Chociaż u teściów "coś" w temp. pokojowej jest ok, u nas za chłodno. Zależy od mieszkania i owej temp. pokojowej hehehe

reklama
Do góry