reklama

Mleko, papki i kanapki :)

no ja zrozumialam jak dziunka....
moja mala jak juz ma dosc to przestaje ciagnac i zaczyna przysypiac...jak ruszysz butla to pociagnie 2 razy na odczepnego i znowu przysypia....czasem wypycha jezyczkiem, a potem znowu chce....:tak:
wczoraj to rzeszla sama siebie...zjadla 180:szok: ale spala po tym 6 godzin....:-D i przy nastepnym karmieniu zmiescila tylko 60...

reklama
Ja oczwiście jak widzę, że mały jest niespokojny po butli ale to zdarzało mu się kiedyś po 90 ml też robiłam mu kolejną porcję. Jeszcze nigdy po 120 ml czyli 140 nie domagał się jedzenia i łądnie spał.
Katerenki, Twoja dzidzia zjadła 180 ml ale ona chyba jest sporo większa niż mój synek. On waży teraz pewnie ok 5 kg.

mój Kuba jak już nie chce jeść to najpierw wypycha butle języczkiem a potem jak próbuje mu dać znowu to za żadne skarby nie otworzy buźki więc wiem że ma dość :tak:, a potrafi zjeść raz 140 a raz 60 albo 90 , za każdym razem inaczej ;-)

Ja oczwiście jak widzę, że mały jest niespokojny po butli ale to zdarzało mu się kiedyś po 90 ml też robiłam mu kolejną porcję. Jeszcze nigdy po 120 ml czyli 140 nie domagał się jedzenia i łądnie spał.
Katerenki, Twoja dzidzia zjadła 180 ml ale ona chyba jest sporo większa niż mój synek. On waży teraz pewnie ok 5 kg.
nie az tak znowu sporo bo wczoraj byla zwazona i wazy 5200, poprostu to maly zarlok po tatusiu....:-D wlasnie mnie to troche zastanawia, ze ona tak wcina, a wcale duzo nie przybiera....300 w 2 tyg

nie az tak znowu sporo bo wczoraj byla zwazona i wazy 5200, poprostu to maly zarlok po tatusiu....:-D wlasnie mnie to troche zastanawia, ze ona tak wcina, a wcale duzo nie przybiera....300 w 2 tyg

Właśnie spojrzałam na wage urodzeniową Twojego maluszka i on ważył więcj o kilogram od mojego jak się urodził a teraz ważą pewnie tyle samo. Muszę bryknąć zważyć małego bo oddaliśmy wagę do poradni laktacyjnej i ze 2 i pół tygodnia temu mały ważył 4100 patrząc na średnią jaką przybywał waży teraz ok 5 kg, tak więc podobnie jak Twój. Eeeee to nie jest źle, za mało go nie karmię, skoro waga Twojego o kilo większa przy urodzeniu niż mojego a teraz jest już pdoobna :tak:

Oczywiście, że mnie nie uraziłyscie no ale powiem jak np. teraz u mnie było:
Przeważnie dawałam synkowi ok 20 godziny 120 ml z czego wychodzi 140 i mały przesypiał do 24 lub do 1 w nocy. Teraz był niespokojny ok. 23 więc mu dałam 50 ml mojego ściągniętego, no po nim faktycznie się denerwował jak pusta butla była, przygotowałam 60 ml Bebilonu czyli ok 70 ml wychodzi-zjadł, prawie usypiał, więc przygotowałam jeszcze 30 ml Bebilonu wychodzi 40 ml-najpierw jadł, potem ciumkał jak smoczek-bo on nigdy nie wypluwa, a potem znowu zaczął ciągnąć i wyciągnął do końca. Łacznie zjadł: 160! I co miałam mu znowu szykować? Przecież on nie potrafi wypluwać i je tyle ile mu się da, myśle, że 160 ml dla dziecka ok 5 kg to strasznie dużo. Lekarz powiedział, żebym mu dała ciut mniej niż na ful bo albo zwymiotuje albo będzie mi ulewał albo krztusił.
Jak wasze dzieci informują was, że już są najedzone? Czasami moje dziecko usypia podczas jedzenia ale nie zawsze, o wypluwaniu nie ma mowy.

Ja podsumuję tylko tak, że mój syn w wieku 5 tyg zjadał porcję 120ml co 1,5godz. i jak tylko chciał dostawał. Tak do 4mies, potem zaczęłam zagęszczac kleikiem ryżowym. Owszem zawsze był grubiutki i na górnej granicy 97centyla:-p Teraz jest normalnym chłopce, niewyróżniającym się wśród rówieśników. Więc nie żałuj synkowi jedzenia, jak będzie miał dośc napewno wypluje smoczek czy pierś.
Teraz Oliwka ma biedę zjeśc 90ml ale za to dopomina się co 2godz. Od urodzenia dba o dobrą dietę;-) często a mało:-D

Jak tam u Twojej Oliwki z jedzieniem? Nadal Bebikiem karmisz?
Ja już nie karmie bebikiem.Przeszłam z babika na bebilon pepti- krostki zniknęły ,robi ładne kupki 2-3 na dobe i pruka bez problemów:-)

U nas z karmieniem to roznie. Ciezko zgadnac ile mala zje. Czasem potrafi wciagná 180,ale potem nie moze zasnac i poplakuje bo brzuszek ja boli.W nocy z reguly je mniej ale regularnie co 3 godziny,tak ok 90 ml.W dzien zas robie jej 120-150 ml ale ona czesto zasypia przy butli i nawet jak ja budze to nie chce jesc,potem budzi sie za pol godz i znow chce...uciazliwe to jest

reklama
dziewczyny butelkowe ile kupek na dobę robią Wasze dzieciaczki i jak one wyglądają?
wiem dziwne pytanie, ale moja Martynka do zeszłego tygodnia robiła jedną i to z trudem i była taka zbita, a teraz robi po 3-4 i wygląda to jak twarożek koloru musztardy i zastanawiam się czy nie za dużo tych kupek?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry