reklama

Mleko, papki i kanapki :)

dziewczyny butelkowe ile kupek na dobę robią Wasze dzieciaczki i jak one wyglądają?
wiem dziwne pytanie, ale moja Martynka do zeszłego tygodnia robiła jedną i to z trudem i była taka zbita, a teraz robi po 3-4 i wygląda to jak twarożek koloru musztardy i zastanawiam się czy nie za dużo tych kupek?

gawit
Dopóki byłyśmy na zwykłym mleku (aptamil 1) robiła 1/dobe w konsystencji "dżdżownicy", a odkąd przeszłyśmy na antykolkowe (też aptamil) robi 1-2/dobe ale w konsystencji roztopionej czekolady a kolorze....hmmm... żóto-brązowo-zielonym znaczy taka ciemna musztarda :tak:
Z tego co wiem to indywidualna sprawa i dopóki nie jest ta kupka wodnista a dzidzia dobrze sie czuje to nei masz sie o co martwic myśle :blink:

reklama
dziewczyny butelkowe ile kupek na dobę robią Wasze dzieciaczki i jak one wyglądają?
wiem dziwne pytanie, ale moja Martynka do zeszłego tygodnia robiła jedną i to z trudem i była taka zbita, a teraz robi po 3-4 i wygląda to jak twarożek koloru musztardy i zastanawiam się czy nie za dużo tych kupek?
Moje zwykle robią kupkę rano, czasem zdarza się, że co drugi dzień. Jemy Bebilon Pepti. Wcześniej na zwykłym Nanie kupa była 1-2 razy na dobę o różnych porach. Kupki są żółte o konsystencji pasty do zębów ;-)

Już ostatnio miałam Was sie pytac, ale jakoś wypadło mi z głowy...
Powiedzcie mi prosze, ile podajecie płynów maluszkom dziennie (dobowo)?:confused:

Moja Sonia wypije średnio 100-120ml (czasem tylko 50ml) herbatki z kopru w ciągu doby i to jest wszystko. Moge stawać na głowie a wiecej nie wypije. Będzie pluć, kręcić się, krztusić i płakać... Tak wiec przecież nie będę torturować własnego dziecka, a moja mama ostatnio jak jej powiedziałam ile mała pije poza posiłkami zdziwiła się i zmartwiła bardzo(!)... że za mało i wogóle.. :baffled:

Zależy mi na odp mam karmiących wyłącznie butlą chociaż ciekawa jestem wszystkich :tak:

Powiedzcie mi prosze, ile podajecie płynów maluszkom dziennie (dobowo)?:confused:

Moja Sonia wypije średnio 100-120ml (czasem tylko 50ml) herbatki z kopru w ciągu doby i to jest wszystko. Moge stawać na głowie a wiecej nie wypije. Będzie pluć, kręcić się, krztusić i płakać... Tak wiec przecież nie będę torturować własnego dziecka, a moja mama ostatnio jak jej powiedziałam ile mała pije poza posiłkami zdziwiła się i zmartwiła bardzo(!)... że za mało i wogóle.. :baffled:

Zależy mi na odp mam karmiących wyłącznie butlą chociaż ciekawa jestem wszystkich :tak:

Moja czasami wypija: 0ml płynów innych niz mleko :), czasami 50ml nie wiecej. 120ml to bardzo duzo, nawet dla wiekszych dzieci do 150ml soczkow miedzy posilkami to sporo. Moj pediatra twierdzi ze nie powinno sie z tym przesadzac, bo de facto wazniejsze jest mleko niz woda czy herbatka. A jak wcisne z mala wiecej plynow to albo sie porzyga (niedawno odkrylam ze ona nie toleruje glukozy i od razu rzyga po czymkolwiek z glukoza - dostaje wode), albo zje mniej mleka. Zastanowmy sie po co de facto dzieci maja pic miedzy posilkami ktore skladaja sie w 90% z wody? A no nie dlatego ze sie odwodnia (jesli stosuje sie do instrukcji nie ma mozliwosci odwodnienia), tylko po to zeby odciazyc nerki i "rozrzedzic" krew, tak aby nerkom bylo latwiej ja oczyszczac.

a ja ostatnio w ogole nie podaje ani herbatki z kopru ani wody z glukoza, nie wiem czy dobrze robie, ale Igi jakos sie nie domaga, a ja mam inny problem, ostatnio 3 dni z rzedu maly wieczorem zwrocil mi to co zjadl, buzka i nosem, widok przerazajacy, co jest przyczyna? przekarmiam go? (mleko tylko modyfikowane, strasznym zarlokiem jest i juz wyglada jak nie ujmujac wojtek mann:-D), za bardzo nim obracam po posilku?

reklama

Ja malej podaje tyle ile chce. Czasami (dobowo) jest to 100ml, czasami 150ml , innym razem tylko 10ml a czasem wcale. Poza tym na sile nie umie jej podac, sytuacja z wczoraj: kupilam herbate plantex i mam ja podawac wieczorem , i wczoraj biore mala na rece przystawiam butle a ona w wielki ryk. No i co mialam zrobic?? Nie podalam:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry