mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Wiem, ze jest ale nie wiem ile wynosia czy jest jakis limit ilosci herbatki z kopru na dzien?

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiem, ze jest ale nie wiem ile wynosia czy jest jakis limit ilosci herbatki z kopru na dzien?

Co innego mleko z piersi jest łatwiej wchłanialne i można nim na żądanie, bo ja twierdzą nasze babcie "mlekiem maminym jie da się przekarmić".

Ulewają dość mocno. Zanim zaczęły jeść Bebilon Pepti lekarka poleciła nam Bebilon Comfort (który właśnie jest zagęszczony), ale młode tego nie chciały jeść. Wszystko mi wypluwałyPotem wylądowałyśmy na Pepti i jakoś nie zapytałam pediatry o to ulewanie.
W nocy małe śpią jak chcą - kręcą się strasznie, wędrują po łóżeczku. Zawsze budzą się gdzie indziej niż je położyłam. Nie wywalczę innej pozycji. Kiedyś próbowałam podłożyć kocyk, żeby dzidzia nie wróciła na plecy - spała na boku, ale buzią do góryBoję się zachłyśnięcia. Trzymanie o góry niewiele daje - po karmieniu wytrzymuję max pół godziny z małą na ręku (a mam dwie!), śpią pod kątem, nigdy po jedzeniu nie leżą na płasko. Potrafią ulewać jeszcze 3 godz po jedzeniu :-( No i nie zawsze odbijają - czasem wolą wypuścić powietrze drugim końcem ;-)
IlonaTe wszystki tabelki z ilosciami mleka dla dzieci to bezsens. Kazde dziecko jest inne, tak samo jak dorosly. Jednemu wystarcza 3 posilki dziennie a inny zje 7. Dzieci tak samo. Moja mala tylko 1 raz zjadla 180ml-wczoraj, po 5 h przerwie w jedzeniu i spacerku . Tylko raz a tak to zjada ok 120ml- i chociaz zrobie 150ml to wylewam 30ml.
Ja bym chciala zeby mala jadla 180ml co 5h ale na sile nie dam chyba rady. Jesli ktos zna jakas metode bede wdzieczna.
My rowniez mamy notesik ale tylko wpisuje godz i ilosc zjedzonego mleka/herbaty. Chyba zrobie taki zeszyt jak Mary-Mary zeby wpisywac wszystko. Mary moze jakas podpowiedz jak to u Ciebie mniej wiecej wyglada?? ;-)
Zaleca sie co 4 (lub 3godz)

Ilona
A dlaczego chcesz maluszka karmic co 5godz?Zaleca sie co 4 (lub 3godz)
Oczywiście jesli dziecku to pasuje i samo woli jeść co 5godz to pewnie OK ale ja wcale nie dążyłabym do tego bo karmienie co 5godz = 4posiłki dzienne (jeden dziecko przesypia) a zaleca sie 6posiłków w wieku naszych maluszków...
Oczywiscie ze każde dziecko jest inne a mówiąc o danych z tabelki z opakowania mówiłyśmy przecież orientacyjnie
A jesli twoja dzidzia zjada 120 to wg mojego lekarza nalezy jej zrobic wiecej - zeby zawsze miała opcje na wiecej i zeby to od niej zalezalo ile zje a nie że sie po prostu skonczy...
A co do zapisków to pisałam juz wczesniej - may date, godz, il. ml mleka, siku, kupka (tutaj tylko zaznaczam czy bylo czy nie), oraz uwagi/herbatki - tutaj il podanych płynów i inne notatki typu "gwałtowny płacz" itp![]()
mary, ilona - a po co robicie te zapiski?

Chce wiedziec ile zjada w ciagu doby moje dziecko a poza tym jesli po 1h od karmienia mala placze/marudzi to wiem ze glodna raczej nie jest tylko chce pic itd. Poza tym mam skleroze i nie pamietalabym o ktorej godz jadla ani ile kupek bylo na dobe![]()
Dodam jeszcze, że odkąd jestem mamą 3 h trwają dla mnie jak 3 minuty. Ani nie zdążę się wyspać ani odpocząć, nic!Tak jak pisała Uleńka i Ilona;mary, ilona - a po co robicie te zapiski?