reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Ja także robię z tego samego powodu te zapiski co Ty. Skleroza nie boli! Czasami wydaje mi się, że synek jadł mi przed chwilą, zaglądam w zeszyt a tam już 3h minęły :szok: Dodam jeszcze, że odkąd jestem mamą 3 h trwają dla mnie jak 3 minuty. Ani nie zdążę się wyspać ani odpocząć, nic!

Ja tez mam takie wrazenie. 3h mijaja strasznie szybko. Mam wrazenie ze stale karmie/przewijam/usypiam i tak bez przerwy:szok:

W sobotę rozmawiałam z pediatrą nt karmienia. Powiedziała, że dziecko samo najlepiej wie ile i kiedy ma jeść. Jedno potrzebuje zjeść 70-80 ml raz na 4 godziny, a inne będzie wciągać 130 co 2. I wszystko jest w porządku dopóki prawidłowo przybiera na wadze. Powiedziała, żeby w ogóle nie patrzeć na tabelki na mleku.

Kazała nam jednak dopajać małe przegotowaną wodą - tak po 30ml 2 razy dziennie.

No i powiedziała, żebyśmy się starali nie przekarmiać dziewczynek - powiedziała, że lepiej żeby były mniejsze i szczuplejsze, bo będą się lepiej rozwijać.
A ja bym chciała, żeby one były już taaaaakie duże :-D

W sobotę rozmawiałam z pediatrą nt karmienia. Powiedziała, że dziecko samo najlepiej wie ile i kiedy ma jeść. Jedno potrzebuje zjeść 70-80 ml raz na 4 godziny, a inne będzie wciągać 130 co 2. I wszystko jest w porządku dopóki prawidłowo przybiera na wadze. Powiedziała, żeby w ogóle nie patrzeć na tabelki na mleku.

Kazała nam jednak dopajać małe przegotowaną wodą - tak po 30ml 2 razy dziennie.

No i powiedziała, żebyśmy się starali nie przekarmiać dziewczynek - powiedziała, że lepiej żeby były mniejsze i szczuplejsze, bo będą się lepiej rozwijać.
A ja bym chciała, żeby one były już taaaaakie duże :-D

o wlasnie..moj problem polega na tym ze probuje uregulowac malemu co ile ma jesc (min co 2 godz) a on jak na zlosc np je 60ml i za godz kolejne 60ml:-( moze wlasnie tak ma? kiedy uregulowal sie dzien maluszka?

o wlasnie..moj problem polega na tym ze probuje uregulowac malemu co ile ma jesc (min co 2 godz) a on jak na zlosc np je 60ml i za godz kolejne 60ml:-( moze wlasnie tak ma? kiedy uregulowal sie dzien maluszka?
U nas ok 3-4tyg temu tak plus minus, a od tygodnia juz bardziej precyzyjnie ale nie sugeruj sie tym bo kazdy maluszek ma swoje przyzwyczajenia i tempo :tak:
Spróbuj go po tej godzinie na wodzie lub herbacie przetrzymac - chociaż pół godziny.... a nastepnym razem moze godzine dłużej sie uda i zje wiecej :tak:

Mam pytanie do mam butelkowych, którycxh dzieci sa przeziebione lub były.
jak dzieci wtedy jadły?
Moja córa ma katarek i lekkie zapalenie ucha.
Jest mocno senna bidulka.
Je mało , bo chyba nie ma apetytu.

Podaję przykładowy dzień i to jak wtedy zjadła:

24 00: 50 ml
04 00: 60 ml
08 00: 120 ml
12 00: 50 ml
15 00: 80 ml
18 00: 70 ml
21 00 : 70 ml

Razem 500 ml dziennie, a waży 4600

Martwię się, że zasłabo przybierze na wadze...

Czy Wasze dzieci też tak mało jedzą ?
Czy tylko podczas choroby?

reklama
Olica kazde dziecko czy butelkowe czy piersiowe ma oslabiony apetyt jak jest chore. Nie przejmuj sie tym, grunt, ze wogole je. Przeciez nawet my jak jestesmy chorzy nie mamy apetytu. A ze spi to dobrze :tak: odsypia chorobe, na pewno jest oslabione.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry