reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kurcze, ja chyba zacznę dawać te gotowane warzywa - może ją zainteresują, bo obiadki ze słoików nie idą. Ostatnio nawet jeden trochę posoliłam, a iny posłodziłam żeby bardziej posmakował, ale nic z tego.
Dziewczyny cyckowe - jak długo po karmieniu piersią dajecie obiadek ?

reklama
My wczoraj pyrki-duski (ziemniaki puree), mintaj i buraczki :) mniamusnie bylo - wszystko czerwone :DDD ale Ida zachwycona buraczkami. Teraz brukselka :)

Dziunka czytałam wieie i rozmawiałam z lekarzem, można karmić i mogę mimo stracenia pierwszej ciąży ( to był zaśniad groniasty całkowity), ale chce odstawic Olafa bo takie było zamierzenie od poczatku, ze karmie do 8-9 misiaca. Chce zeby mój organiz troche odpoczał, boje sie ze potem strace i włosy i zęby :) bo to na prawde jest spore obciazenie dla organizmu matki. Najlepsze składniki najpierw odżywiają płód, potem docierają do mleka i to co zostanie, zostaje dla mnie, czyli niewiele....
Nie chcę tak drastycznie od piersi odstawiać tylko po woli przyzwyczajać do butelki bo mamy czas :)

Absolutny "szacun" za to ze zdecydowalas sie jeszcze raz starac o dziecko (teraz juz dwoje). Ja bym sie zwinela w klebek i nie chcial juz nigdy wstac po takiej diagnozie.

I przepraszam za powtorzenie i off topic.

Lagajka - przyznam szczerze ze kupuje mrozone. Trudno uhaha. Sandacza czy dorsza to jeszcze moge zalatwic swiezego (sama wedkuje i mam znajomych ktorzy lowia) ale juz mintaja czy lososia to jednak kupuje gleboko mrozonego.

Ostatnia edycja:
Mój K ma wędkującego wujka i tak się właśnie zastanawiam czy rybkę z czystego jeziora mogę dać, czy to koniecznie musi być tłusta morska ryba??

Moja córa wpada w histeria jak cos jem i jej nie dam. Nawet jak wczesniej jadla to i tak krzyk. Wczoraj nawet musialam jej dac polizac truskawke :-pUwielbia ziemniaki, smieje sie ze jest pożeraczem kartofelkow :-D:-D:-D

Wczoraj zjadłam sernika i truskawki ( co mi do łba strzeliło?- chcica i tyle ,bo już umieram na widok słodkiego czegokolwiek)...
I niespodzianka ...mały nie ma zadnej wysypki :szok:i pytanie dlaczego ???Albko coś się zmienia na lepsze??? Czy to zasługa jajek wiejskich?? czy wyskoczy np jutro???

POkusa była silniejsza,niew mówcie mi tylko że jestem wredną matką i powinnam wytrzymać ,ja to wiem :-( zresztą po co się tłumaczę,tak się chciałam wygadać...

Igor mleko ma nadal gdzieś:-( razem z butelką

Wczoraj zjadłam sernika i truskawki ( co mi do łba strzeliło?- chcica i tyle ,bo już umieram na widok słodkiego czegokolwiek)...
I niespodzianka ...mały nie ma zadnej wysypki :szok:i pytanie dlaczego ???Albko coś się zmienia na lepsze??? Czy to zasługa jajek wiejskich?? czy wyskoczy np jutro???

POkusa była silniejsza,niew mówcie mi tylko że jestem wredną matką i powinnam wytrzymać ,ja to wiem :-( zresztą po co się tłumaczę,tak się chciałam wygadać...

Igor mleko ma nadal gdzieś:-( razem z butelką
haha :D

mysle ze jak wczesniej mial odrazu wysypke na te produkty to teraz tez powinna byc odrazu ale ja sie nei znam :D

reklama
Do góry