W książce język niemowląt jest napisane i ja chyba zaczynam w to wierzyć, że bardzo dużo matek przekarmia dziecko bo np. gdy tylko zapłacze dzidziuś ona biegnie z cyckiem albo butlą, a wiadomo, że dziecko lubi ssać i się przy tym uspokaja nie koniecznie gdy jest głodne. Ja widzę po moim synku, jak mu po cyckach dałam butlę 30ml zjadł i pomarudził i poszedł spać, jak dałam 60 ml też zjadł i tez marudził, jak dałam 140 też zjadł i też marudził i poszedł spać-dodam tylko, że te jego jedzenie to takie ciumkanie było a co mu wpadło to i połkną, a co! A ja czekałam na wyplucie smoczka..........Dziś też najpierw dałam mu butlę 140 ml, ale za chwilę złapała go czkawka więc dałam cycka, myślałam, że nie będzie chciał bo butli już nie mógł i mu to ciężko szło, a cyckiem nie pogardził, a jak.
Postanowiłam sobie, że teraz po każdym karmieniu cyckami dam mu 40 ml mleczka, a w nocy tylko na cycu. Zobaczę po tygodniu jak przybiera, jak za mało zwiększę mleczko.
Dziunka mam pytanie, pisałaś coś o kwaśnej kupie Twojej córeczki. Dziś mój mały po paru dniach na bebilonie pepti zrobił kupę, nie musieliśmy czekać na nią tydzien jak to po bebilonie comfort tylko 2 dni z czego jestem szczęśliwa. Już wiem co to znaczy "posrać się po paszki". Ale kupa coś kwaśna była.......