mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
raczej bez, albo z mala iloscia...noo zjadl teraz o15.15 i odrazu zasnal migusiem, az sie oblizywał a jak zobaczyl butelke to az raczki wyciagal
a ta kaszka juz bez owocow co? bo by bylo za duzo po calym sloiku
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
raczej bez, albo z mala iloscia...noo zjadl teraz o15.15 i odrazu zasnal migusiem, az sie oblizywał a jak zobaczyl butelke to az raczki wyciagal
a ta kaszka juz bez owocow co? bo by bylo za duzo po calym sloiku
dostal o 18 kleik kukurydziany na wodzie 100ml i 3 truskawki, teraz pije butle i do spania. Dzien bez kaszki !!raczej bez, albo z mala iloscia...
Alan kaszki nie jada, ale 2x na dobe gesty kleik ryzowy lub kukurydziany-najczesciej na zmiane.
Bylam dzis u naszej dr i pytalam o GLUTEN i ZOLTKO.
Wiem, wiem, wiekszosc z Was juz podaje i jedno i drugie, wiec ja sie martwilam ze zle robie ze nie podalam ani jednego ani drugiego.
Nasza dr stwierdzila, ze ZOLTKO mam podac dopiero jak wyraznie skaza(place, liszaje, krostki) na buzi i ciele zmaleje(odpukac, ostatnie 2 dni jest duzo mniejsza, choc z kolei na ramieniu jest), bo dopiero wtedy zauwaze reakcje. Ufff, a ja myslalam, ze mnie zruga, ze Alan ma prawie 8miesiecy a nie dostawal zoltka.
Co do GLUTENU to powiedziala ze sa rozne szkoly( o czym nie raz pisalysmy) ale ona zdecydowanie zaleca to pozniejsze wprowadzanie glutenu, poniewaz z jej obserwacji wynik ze w takich przypadkach jest mniej alergii niz u dzieci ktory wprowadzono wczesniej.
Alanowi kazala sie wstrzymac z podaniem przynajmniej przez cale wakacje, czyli przynajmniej do momentu az skonczy 10miesiecy. Stwierdzila, ze to nie zaszkodzi, a bulek i tak teraz nie bede mu dawac;-)
Pytalam, czy dzienna dawka mleczka w ilosci 2x 100ml Pepti2 + cyc 1-2 razy dziennie i 2x w nocy wystarczy to uzyskalam odpowiedz, ze tak, ze nasze dzieci nie potrzebuja juz wiecej mleczka bo jedza inne jedzonko.
A moje MLEKO SOJOWE mam zastapic Pepti 2Dowiedzialam sie, ze kiedys dzieciom alergikom dawano sojowe, ale z czasem zaczelo bardzo uczulac i teraz jak dziecko ma skaze to mama ez powinna jego unikac.
Podalam świadomie w biszkoptachSa biszkopty bez jajeczne
![]()

Już nie mówiąc o tym że Asia właśnie zrobiła brzydką kupę i już się boję że od tego chleba :-(a jakbyś o 12 dała to mleko??
albo jakieś śniadanko ,czyli kleik, a na wieczór zamiast kleiku mleko??albo deserek|??
i zasnal 
znaczy że kiedy ten koncert Ci zrobił?? i z jakiej okazji??

to moze nie od mleka tylko od ząbków??
jak będziesz miała okazję to zobacz czy ma górne dziąsełka zaczerwienione i obrzęknięte...
może to jest powód marudzenia![]()

sama nie wiem