reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Alan kaszki nie jada, ale 2x na dobe gesty kleik ryzowy lub kukurydziany-najczesciej na zmiane.

Bylam dzis u naszej dr i pytalam o GLUTEN i ZOLTKO.

Wiem, wiem, wiekszosc z Was juz podaje i jedno i drugie, wiec ja sie martwilam ze zle robie ze nie podalam ani jednego ani drugiego. :zawstydzona/y:

Nasza dr stwierdzila, ze
ZOLTKO mam podac dopiero jak wyraznie skaza(place, liszaje, krostki) na buzi i ciele zmaleje(odpukac, ostatnie 2 dni jest duzo mniejsza, choc z kolei na ramieniu jest), bo dopiero wtedy zauwaze reakcje. Ufff, a ja myslalam, ze mnie zruga, ze Alan ma prawie 8miesiecy a nie dostawal zoltka.

Co do
GLUTENU to powiedziala ze sa rozne szkoly( o czym nie raz pisalysmy) ale ona zdecydowanie zaleca to pozniejsze wprowadzanie glutenu, poniewaz z jej obserwacji wynik ze w takich przypadkach jest mniej alergii niz u dzieci ktory wprowadzono wczesniej.
Alanowi kazala sie wstrzymac z podaniem przynajmniej przez cale wakacje, czyli przynajmniej do momentu az skonczy 10miesiecy. Stwierdzila, ze to nie zaszkodzi, a bulek i tak teraz nie bede mu dawac;-)

Pytalam, czy dzienna dawka mleczka w ilosci 2x 100ml Pepti2 + cyc 1-2 razy dziennie i 2x w nocy wystarczy to uzyskalam odpowiedz, ze tak, ze nasze dzieci nie potrzebuja juz wiecej mleczka bo jedza inne jedzonko.

A moje MLEKO SOJOWE mam zastapic Pepti 2 :baffled: Dowiedzialam sie, ze kiedys dzieciom alergikom dawano sojowe, ale z czasem zaczelo bardzo uczulac i teraz jak dziecko ma skaze to mama ez powinna jego unikac.

O to mnie uspokoiłaś, bo wyrzuty sumienia mam jak któregoś dnia nie dam żółtka.

Podalam świadomie w biszkoptach :-D:-D Sa biszkopty bez jajeczne :confused::shocked2::shocked2:

Ponoć są biszkopty bezjajeczne :tak:

Mój A dał dziś Asi całą kromkę od chleba. Mała wsunęła momentalnie i wołała o jeszcze. Oczywiście jak zeszłam na dół to mała już połowę wsunęła i żal było mi odbierać resztę. Mój A jest niepoważny! Szkoda słów! Dobrze wie że nie dajemy glutenu! :wściekła/y: Już nie mówiąc o tym że Asia właśnie zrobiła brzydką kupę i już się boję że od tego chleba :-(

a jakbyś o 12 dała to mleko??
albo jakieś śniadanko ,czyli kleik, a na wieczór zamiast kleiku mleko??albo deserek|??

maly mi wlasnie taki koncert zrobil ze szooook, chyba zeby usnal ale dalam troche nurofenu i powiedzialam ze jak ladnie zasnie to dostanie rano kaszke z owocami :zawstydzona/y:i zasnal :nerd:

to moze nie od mleka tylko od ząbków??
jak będziesz miała okazję to zobacz czy ma górne dziąsełka zaczerwienione i obrzęknięte...
może to jest powód marudzenia:sorry2:

reklama
to moze nie od mleka tylko od ząbków??
jak będziesz miała okazję to zobacz czy ma górne dziąsełka zaczerwienione i obrzęknięte...
może to jest powód marudzenia:sorry2:

hihihihii
tak to od zębow
mleko mu nigdy nie szkodzi tylko mu zawsze za malo :-D
na gorne zabki juz wygladamy od kilku dni intensywnie

dzisiaj sam sobie menu ulozyl

o 6 (jedyne nocne karmienie) cycem
o 8 o dziwo też cyc
o 9 kleik kukurydziany na moim mleku (ostatnie zapasy) i 1/3 sloiczka owocow
o 11 dostał 210ml mleka modyfikowanego i spi

czyli wracamy do opcji ze sniadankiem w postani kaszki i mleko o 11 i maly heeepy!!!

o 14 dostanie obiad
o 16 mleko 210ml koniecznie przed spaniem
miedzy czasie dokonczy sloiczek owocow i chrupki
o 20 mleko na noc

mam pytanie czy kleik jest tak samo kaloryczny jak kaszka???
bo jesli daje kleik na sniadanko to moze kaszka na noc by nie zaszkodziła, tylko chciałam ograniczyc te kaszki :baffled: sama nie wiem

Do góry