reklama

Mleko, papki i kanapki :)

bura u mnie tez zaczal synek jesc mniej wczesniej jadl na jedno jedzenie okolo 120ml a od tygodnia moze wiecej je po 60-80 osttanio tylko zjadl 180 co szokiem dla mnie bylo a tak se je w malych ilosciach a co do wagi to jeszcze nei wiem czy normalnie dopiero dzis porównam
Hmmm...może tak ma po prostu być?

reklama
Kasiula, Bura mam to samo :-(
Małej nie smakuje ta mieszanka Ar ze zwykłym bebilonem.
Np dzis zjadla:
24 00 : 70 ml
5 00 : 40 ml
8 00: 100 ml
11 00: 100 ml
14 00: 80 ml
Wmuszam jej jedzenie, bo ona po 50 ml mi zasypia za każdym razem, białka z oczu az jej wychodzą !!
Normalnie mam już nerwa i agresja się we mnie budzi tak mnie wk...wia, że ona tak mało je !!!!!!!!

Zbankrutujemy na tym mleku AR.
A ile kosztuje ten Nutriciion czy jak to się tam zwie i ile się tego dosypuje na jeden posilek ?
Może z tym nutricionem wyjdzie nas taniej ?
Bo on zawiera chyba to samo co Bebilon AR.

Zbankrutujemy na tym mleku AR.
A ile kosztuje ten Nutriciion czy jak to się tam zwie i ile się tego dosypuje na jeden posilek ?
Może z tym nutricionem wyjdzie nas taniej ?
Bo on zawiera chyba to samo co Bebilon AR.
nutricon 19 zl placilam i wychodzi ze 1 miarka na 45ml niby do mleka albo na 15ml 1 miarka papka jezeli cycka ... mysle ze ten nutricon bardziej wydajny

Ja daję tak 2 miarki Nutritonu na 120ml mleka i jest ok. Nutriton to jest dokładnie ten sam zagęstnik, co w mlekach ar.
Olica moje jadły identyczne porcje, powiększyłam dziurki w smoczku i teraz raczej nie zjadają mniej niż 90-100ml. Tylko jemy na raty, z przerwami na gadanie, spanie, śmianie... :rolleyes2:

No wlasnie ja też robię jej przerwy bo to jest jaka s masakra, albo wypluwa jedzenie, robi odruch wymiotny albo zasypia na amen...

Bura czyli dajesz np 120 ml wody, 4 miarki mleka i 2 miarki nutritonu?

Ja też powiększyłam dziurki, bo te co są w sklepach Tomme Tippyy nawet dla 3 miesięcznego dziecka są zamałe do mleka AR.

No wlasnie ja też robię jej przerwy bo to jest jaka s masakra, albo wypluwa jedzenie, robi odruch wymiotny albo zasypia na amen...

Bura czyli dajesz np 120 ml wody, 4 miarki mleka i 2 miarki nutriconu?
Dokładnie tyle daję. Można dawać mniej i też działa, to zależy od dziecka (jak mocno ulewa). Ja zaczynałam od pół miarki i już widziałam poprawę.
Jeśli chodzi o wydajność, to myślę, że pudełko wystarczy Ci na niecały miesiąc przy takim dawkowaniu, jak u mnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry