reklama

Mleko, papki i kanapki :)

A czy jest tu w ogole jakieś dziecko , które je Bebilon 1 bez żadnego zagęszczacza i go lubi ??? :-)
Albo jakieś inne mleko bez zagęszczacza.
Jak Sonia jadła aptamil 1 to bardzo go lubiła :tak: Raczej do comfortu przez 2-3 dnia musiala sie przyzwyczajac :tak:

Ja wpadnę w końcu w depresję jak tu czytam o ilosciach mary mary, Dziunki i innych .....
eeeeeee tam, zaraz depresje..:sorry2:

reklama
A czy jest tu w ogole jakieś dziecko , które je Bebilon 1 bez żadnego zagęszczacza i go lubi ??? :-)

mój mały je Bebilon 1 bez zagęszczania, robię mu co 3 godziny 120 ml, czasem wypije całe 120, czasem między 60-90 ml, ale wtedy częściej butle woła.
Wybrałam Bebilon 1, bo smakuje jak z piersi:tak: a od cyca go odstawiłam, bo się nie najadał, przez swoją wiotkość krtani:-(a z butli pije:-)
Chciałam jeszcze zapytać ile Wy dajecie ml mleka dzieciom, bo mój po 120 ml często płacze i woła więcej to daję mu herbatkę, bo boję się żeby się mlekiem nie przejadł-może głupia jestem, ale pojęcia nie mam ile mu robić-HELP!
A! i o co chodzi z tym zagęszczaniem mleka? czym i dlaczego?

Hmmm...może tak ma po prostu być?
musi tak byc :) maly wazy 5770g czyli normalnie a tez je bardzo malo osttanio widocznie tak musi byc :)

Ja daję tak 2 miarki Nutritonu na 120ml mleka i jest ok. Nutriton to jest dokładnie ten sam zagęstnik, co w mlekach ar.
Olica moje jadły identyczne porcje, powiększyłam dziurki w smoczku i teraz raczej nie zjadają mniej niż 90-100ml. Tylko jemy na raty, z przerwami na gadanie, spanie, śmianie... :rolleyes2:
w zwyklych smoczkach robilas dziurki? bo ja raz chcialam dac w mleku ale on nie bardzo chcial je jesc ;/
Łoooo matko Passi jeszcze Ciebie tu brakowalo :-D
Właśnie wmusiłam w nia 30 ml , które nie zjadła o 14 30 ....
ZObaczymy jak o 17 30 sie popisze przy następnym posilku...
a no barakowalo :cool2:

Kochana roznie to bywa.
To ja ją zmuszam do 7 posiłków dziennie.
Zjada raz 600 ml, raz 550 ml , rzadko 700 ml się uda.....

Wczoraj zjadla jakims cudem 700 ml ale męczylam ją przy kazdym posilku zeby zjadla .
Przedwczoraj 670 ml
A jeszcze dzien wczesniej 525 ml :-(

Ja podaje bebilon 1 bez zageszczacza i je ;-)
Ja wpadnę w końcu w depresję jak tu czytam o ilosciach mary mary, Dziunki i innych .....

Nic sie nie martw, kazde dziecko jest inne ;-)

O widze ze kryzys zywieniowy nie tylko w naszym domu. Tylko sasc i plakac normalnie. Dzisc przed spaceem udalo mi sie w Ide wcisnac 30ml! I tak z oporami. Po spacerze i pobudce o 15 (czyli od 11.30 do 15.00) łaskawie zjadla 60 ml! a jeszcze 3 dni temu jadlo po 120 ml! Nie wiem co to jest za kryzys ale ciesze sie ze nie jestem sama z tym zmartwieniem.

Moja mala od 2 dni wlasnie tak malo je :-(:szok:
Łoooo matko Passi jeszcze Ciebie tu brakowalo :-D
Właśnie wmusiłam w nia 30 ml , które nie zjadła o 14 30 ....
ZObaczymy jak o 17 30 sie popisze przy następnym posilku...

Podajesz mleko ktore zrobilas 2 h temu??

mój mały je Bebilon 1 bez zagęszczania, robię mu co 3 godziny 120 ml, czasem wypije całe 120, czasem między 60-90 ml, ale wtedy częściej butle woła.
Wybrałam Bebilon 1, bo smakuje jak z piersi:tak: a od cyca go odstawiłam, bo się nie najadał, przez swoją wiotkość krtani:-(a z butli pije:-)
Chciałam jeszcze zapytać ile Wy dajecie ml mleka dzieciom, bo mój po 120 ml często płacze i woła więcej to daję mu herbatkę, bo boję się żeby się mlekiem nie przejadł-może głupia jestem, ale pojęcia nie mam ile mu robić-HELP!
A! i o co chodzi z tym zagęszczaniem mleka? czym i dlaczego?

Napewo sie nie przeje, daj mu tyle ile chce. Nastepnym razem zrob 150ml i zobacz ile wypije.
Zageszczacz to chyba dla dzieci ktore ulewaja- ale pewnosci nie mam:confused:

madziek
Żeby nie przynudzać o tabelkach i proporcjach... Skoro juz pytasz... Moim zdaniem powinnaś mu dawać tyle ile chce(!) Moja Sonia czasem zje 140ml a czasem 200ml.
DZIECKO PO KARMIENIU POWINNO BYĆ NAJEDZONE a ty go oszukujesz tą herbatką... Ja herbatke np podaje jak mała upomina sie o posiłek po 3 zamiast po 4godz. Jak sie takiej herbatki napije to wytrzyma spokojnie do tej 4godz a wtedy i wiecej zje czyli znowu wystarczy na 4 a nie 3godz...
Zrób mu w butli tyle mleka żeby zostawił tzn on decydowal ile zje a nie ze sie po prostu skończyło!

Ida juz "chleje" ze smoczkow nr 2 - sama nie robilam dziurek, troche sie balam ze zrobie za duze. Wlasne zjadla 80ml Alleluja Panie!
Ja Soni zmieniłam z 2 na 3 bo przy jej ilościach pokarmu przy 2 strasznie długo to trwało i mała się denerwowała... A 3 jej pasuje jak nic :tak:
Tak czytam o tych samorobnych dziurkach...nie powinno sie tego robic :no: ale Wasza sprawa ;-)
Zgadzam się że nie powinno się... Z drugiej strony, kiedy my byłysmy małe smoczki kupowało się bez dziurek i mamy same robiły... i żyjemy ;-) Chociaż tak jak mówię - ja bym się nie odważyła..

...
Podajesz mleko ktore zrobilas 2 h temu??
ilona
Przygotowane mleko butelkowe w temp pokojowej można trzymać/podawać do 2godz :tak: Natomiast w lodówce w temp. poniżej 5st C do 24godz :tak:
Tak miałam na ulotce ze szpitala z zaleceniami... zresztą na opakowaniu też jest napisane (bynajmniej moim) :tak:

reklama
madziek

ilona
Przygotowane mleko butelkowe w temp pokojowej można trzymać/podawać do 2godz :tak: Natomiast w lodówce w temp. poniżej 5st C do 24godz :tak:
Tak miałam na ulotce ze szpitala z zaleceniami... zresztą na opakowaniu też jest napisane (bynajmniej moim) :tak:
ale jeśli dobrze zrozumiałam to chodziło o niedojedzone 30 ml a tak chyba nie wolno podawać z tego co wiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry