_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
e tam Kasiu co się chwalisz ;-) moja mała po 230 wypija 
oczywiście gratuluje teraz będziesz więcej mleka kupowała

oczywiście gratuluje teraz będziesz więcej mleka kupowała

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

No nieźle nieźle... - a myślałam że to ja dużo karmie, ale przy tobie się chowam.. ;-)e tam Kasiu co się chwalisz ;-) moja mała po 230 wypija
oczywiście gratuluje teraz będziesz więcej mleka kupowała![]()

a skad wiesz ile wypija jak cycka karmisze tam Kasiu co się chwalisz ;-) moja mała po 230 wypija

Nasz Kuba w ciągu dnia śpi tylko raz 40 minut... Od początku tak mało śpi... Dobrze że teraz chociaż w nocy budzi się tylko na mleczko
![]()
e tam Kasiu co się chwalisz ;-) moja mała po 230 wypija
No nieźle nieźle... - a myślałam że to ja dużo karmie, ale przy tobie się chowam.. ;-)
u nas maxymalna dawka oscyluje w granicach 200ml ale z regóły ok 160 zjada
Tak że dobowo ok 950ml wychodzi w 5-6 posiłkach![]()

Ty to umiesz czlowieka dobic 
a skad wiesz ile wypija jak cycka karmisz![]()

Martwię się troszkę :-(BuraDziewczyny nie straszcie mnie! Wasze dzieci naprawdę tyle potrafią zjeść za jednym razem??? Jak moje zjedzą 130ml, to jest święto w rodzinie. Zwykle zatrzymują mi się na 60-70ml, zaczynają się hihrać, gadać i już po jedzeniu. Wtedy wkładam je do wózka i czasem jakoś uda się dociągnąć do 110ml.
Zawsze jadły mniej niż inne dzieci w ich wieku, ale nie przejmowałam się tym, bo są mniejsze niż ich rówieśnicy, a poza tym pięknie przybierały na wadze (ponad kilogram miesięcznie). Ale teraz zaczynam się martwić, bo ostatnio zaczęły sobie omijać aż 2 karmienia na dobę (jedzą teraz 6 razy, a jadły 8-9), a nie zwiększają sobie przy tym zjadanych porcji. Efekt jest taki, że jedzą o ok 200ml mniej na dobę niż jeszcze 2 tygodnie temu :-(
Myślałam, że może to przez Nutriton, bo gestym szybciej się najadają, ale próbowałam dawać bez tego i jadły tyle samo i to mniej chętnie.
Chyba rosną mi niejadki!
Jutro idziemy do pediatry po receptę na mleko, to od razu je zważymy i zapytam, czy to normalne, że tak mało jedzą. Może tyle tylko potrzebują? Zwłaszcza, że obydwie tak jedzą, co innego gdyby tylko jedna nie chciała jeśćMartwię się troszkę :-(

Rozmawiałam kiedyś z lekarką (nie naszą) na ten temat i powiedziała, że dziecko samo najlepiej wie ile ma jeść. Tabelki na opakowaniu mleka są tylko orientacyjne i mamy się nimi nie sugerować. Tylko, że mnie martwi to, że tak nagle zaczęły jeść mniej (omijać karmienia). Muszę pogadać z pediatrą!Bura
Moja bratanica praktycznie od pierwszego miesiaca życia zjadała POLOWE PORCJI i tak zostało do dziś. Jest drobna jak na swoj wiek ale żyje i ma sie świetnie
Skonsultuj to z lekarzem ale nie zamartwiaj sie nadto. Widocznie im to wystarcza. Jezeli sa wesołe, pogodne, dobrze sie rozwijaja to chyba nie ma sie o co martwic..![]()
bura u mnie tez zaczal synek jesc mniej wczesniej jadl na jedno jedzenie okolo 120ml a od tygodnia moze wiecej je po 60-80 osttanio tylko zjadl 180 co szokiem dla mnie bylo a tak se je w malych ilosciach a co do wagi to jeszcze nei wiem czy normalnie dopiero dzis porównamRozmawiałam kiedyś z lekarką (nie naszą) na ten temat i powiedziała, że dziecko samo najlepiej wie ile ma jeść. Tabelki na opakowaniu mleka są tylko orientacyjne i mamy się nimi nie sugerować. Tylko, że mnie martwi to, że tak nagle zaczęły jeść mniej (omijać karmienia). Muszę pogadać z pediatrą!