reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Katrenki moj synek ma tak samo, a wczesniej kilka tyg temu tez tak robil ze az piszczal i krzyczal przy jedzeniu, dlatego wtedy zrezygnowalam z mojego mleka i przeszlam na antykolkowe i pomoglo. ale od jakis 2/3 dni znowu placze, prezy sie i krzyczy przy niektorych karmieniach, wydaje mi sie ze boli go brzuszek wtedy bo pomasuje i przechodzi. A powiedz mi czy dalej podajesz ten olejek na kupke?
tak bo i z tym wczoraj miala zatwardzenie, chociaz zazwyczaj sama kupke zrobia, ale nie jest ona taka calkiem miekka...tzn, najpierw idzie bardziej zbita a potem rzadka.....dalej daje jej pol tego co lekarz przepisal raz dziennie

reklama
dziwne to.... mam nadzieje ze to faktycznie skok rozwojowy bo kilka tygodni cisza i znowu sie cos dzieje.... echh.... mnie tylko serce sciska jak widze gdy on tak placze... :-(i piszczy przy tym jedzeniu

Właśnie tak przed chwilą zrobiłam i stopniowo będę zmniejszać.
Tylko się zastanawiam czy można te mleka mieszać....
Czytałam składy obu i niewiele się różnią tym bardziej, że to ta sama firma.
Właściwie to jedynie ten AR ma poprostu tą mączke chleba świętojańskiego, która zagęszcza mleko.

Mozna

u mnie to jest troche inaczej bo ona ciagnie i placze w tym samym czasie jak by sie czym denerwowala albo nie wiem?:confused:

U nas jest tak samo ale tylko wieczorem :szok: Podejrzewam ze mala jest zmeczona, chce jesc ale zmeczenie jest silniejsze. Poza tym pewnie odreagowuje caly dzien i stad te problemy. Od kilku dni przed snem zjada 30-60ml i potem budzi sie za 5h na jedzonko. Dziwne ze jej to wystarcza:szok::szok: Czasami uda mi sie ja dokarmic jak juz prawie spi. Nie chce znowu doszukiwac sie w skokach rozwojowych- chyba poprostu taki jej urok :-D

Ilona to to nieźle :-)
A już myślałam, że Malwina jest jakaś "inna".....
Jak czytam, że dzidzia Mary mary je 200 ml to naprawdę zaczynam wpadac w depresję....
tzn nie, ze chciałabym żeby też 200 ml jadła, ale chociaż 100- 120 ml....

Więc noc minęła pod znakiem mieszania mleka AR ze zwykłym i mała lepiej je !!!!:tak::-D
Będę stopniowo zmniejszać AR aż się nauczy zwykłe jeść....o ile się nauczy :-)

Mnie wkurza własnie to, że ona przy butli szybko zasypia, zaciska dziąsła, oczy ma zamknięte, ja próbuję włożyc smoczek od butli a ta się cieszy na śpiąco , ale za cholerę nie mogę jej tego wcisnąc- na śpiocha ciężko u nas z wciskaniem mleka :-D

Jak czytam, że dzidzia Mary mary je 200 ml to naprawdę zaczynam wpadac w depresję....

Więc noc minęła pod znakiem mieszania mleka AR ze zwykłym i mała lepiej je !!!!:tak::-D
Będę stopniowo zmniejszać AR aż się nauczy zwykłe jeść....o ile się nauczy :-)

Mnie wkurza własnie to, że ona przy butli szybko zasypia, zaciska dziąsła, oczy ma zamknięte, ja próbuję włożyc smoczek od butli a ta się cieszy na śpiąco , ale za cholerę nie mogę jej tego wcisnąc- na śpiocha ciężko u nas z wciskaniem mleka :-D

ha...chyba znam rozwiazanie problemu. Czy ten AR nie jest przypadkiem zageszczone? Moze za słabo jej leci i dlatego od tego ciumkania zasypia???? A jak mieszasz ze zwykłym to robi sie rzadsze, lepiej zjada nie meczy sie i je wiecej, ha? hm.........

No wlasnie :-)
Kasiula dobrze mówi,
Mała kocha AR i wybrzydza przy zwykłym :-)

A zasypia bo tak już chyba ma i wtedy na spiocha akurat ona jest taka, że ciężko w nią wtedy coś wlać :-D

...
OLICA
Wiesz, raz zje 200ml a raz 130ml tak że w sumie w ciągu doby ok 950ml wychodzi
Staram sie jednak zeby nie zjadała mniej niz te 130 bo wtedy po 2,5godz juz miauczy a normalnie po 4h.. ;-) Poza tym moja Sonia chyba większa od twojej córci więc nie dziwne że je więcej niz ona..

Ja znalazłam sposób na zaciśniete dziąsła :tak: Był kiedyś taki moment ze nie chciała ani jeść ani pić no i wymysliłam - jak juz nie cycka mleka to wyciągam butle i wsadzam smoka - wtedy zasysa... czekam chwilkę i szybko podmieniam smoka na butle :-D Mała orientuje sie dopiero po jakiś 20-30ml.. :tak::-D
Spróbuj jak chcesz :tak:

A swoją drogą;
Sonia zaczeła zezować na butle którą wciąga :shocked2::sorry2:
Czy u którejs z was tez tak jest? Jak sobie z tym radzić? Przeciez nie zawiążę jej oczu wstążką jak w ciuciubabce... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ja na zasypianie mam metodę. Trzeba dziecku masować palcem żuchwe koło ucha. dosyć mocno to go nie boli a przypomina sobie że ma jeść nie spać :)) u nas działa :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry